USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гроші на пам’ятник Бандері у Луцьку збиратимуть на «Бандерштаті»

30 Липня 2013 14:51
Гроші на встановлення у Луцьку пам’ятника Степанові Бандері, а також на закупівлю садженців, які навесні висадять у найбільш постраждалих ділянках Карпат, збиратимуть під час фестивалю «Бандершат». Про це під час прес-конференції 29 липня розповіли організатори заходу, інформує IA ZIK.
Зі слів голови оргкомітету фестивалю Ігоря Гузя, у Луцьку немає пам’ятника Бандері. Тож активісти вирішили організувати збір коштів на його встановлення. Наразі вже звели частину постаменту.

Також він розповів: «Фестиваль відбувається вже всьоме і присвячений пам’яті провідника ОУН Степана Бандери і боротьбі УПА. У попередні роки він називався «фестиваль українського духу». Цьогоріч оргкомітет її змінив на «Бандерштат» і презентуємо захід як фестиваль українського опору. Ситуація, що сьогодні склалася в країні – і політична, й економічна, і релігійна, і культурна – говорить про те, що українці повинні готуватися до опору і, зокрема, культурного опору. Ми не приховуємо, що у фестивалі є політична складова. Те, що сьогодні твориться у країні, є загибеллю української державності. Тож, на «Бандерштаті» буде дух опору сьогоднішньому режиму».

Крім того, Ігор Гузь наголошує, що фестиваль не є суто музичним: він також має громадську складову. «Ми презентуємо на «Бандерштаті» численні гутірки: це зустрічі з молоддю, в першу чергу, політиків. На наш фестиваль завітає Юрій Луценко, Микола Княжицький, Олесь Доній, журналісти Роман Вінтонів та Мустафа Найєм. Також будуть виступи націоналістів Східної Європи – з Білорусі та Латвії. Буде гутірка стосовно Волинської трагедії, презентації, фільми», – зазначив він.

Зі слів організаторів, молодь, яка завітає на фестиваль, пізнає щось нове, поспілкується із цікавими людьми. Також цьогоріч до «Бандерштату» долучиться багато громадських організацій та ініціатив.

«Ми вважаємо, що націоналізм нерозривно пов’язаний з любов’ю до природи. Знищення природи – це просто бомба уповільненої дії. Тому на фестивалі «Бандерштат» ми роздаватимемо листівки, у яких пояснюватимемо своє бачення цього зв’язку».

Ми покажемо документальний фільм «Дім», заборонений у 36 країнах світу. Крім того, збиратимемо гроші на садженці, які навесні висадимо у найбільш постраждалих ділянках Карпат», - розповіла представник організації «Рідна Земля» Неля Марчук.

На фестивалі «Бандерштат» виступатимуть 16 музичних колективів із різних міст України та одного з Білорусі. Хедлайнерами стануть відомі рок-гурти «Скрябін» і «Тартак». Також діятиме акустична сцена та нічні кінопокази.

Багатогранною обіцяє бути патріотично-виховна частина заходу. Гості фестивалю зустрінуться з воїнами УПА, відвідають різноманітні тематичні виставки, візьмуть участь у спортивних змаганнях з міні-футболу, стрільби з лука, рукопашного бою, а також долучаться до масштабного флешмобу. Крім того, у рамках фестивалю покажуть історичну реконструкцію бою УПА з військами Вермахта.

Також, зі слів організаторів, фестиваль «Бандерштат» – територія без алкоголю. Це категорична позиція оргкомітету, зазначив Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан Холера Показати IP 30 Липня 2013 15:19
Добрий піар для Гузя та відмивання грошей. Аж в Карпатах. А що корпати дали Волині? От хто ті ліси в карпатах вирубав і фашистам продав, нехай їх і насадить. Бандера за таку наглу вирубку лісів розстріляв би всіх без суду.
Anonymous Показати IP 30 Липня 2013 16:29
сколько можно говорить и писать про бандеру и этот ГРЁБАНЫЙ бандерштат .... вообще нужно ликвидировать самих инициаторов этого проэкта и всё .... уже харит что памятник бандере будит около загса ..... если его и собираются поставить то каждый раз когда я буду там проходить буду плевать в него!!! нахер он вообще там???? лучше бы поставили памятник Амуру - богу любви, а не этому уроду ...
русіш швайне до Anonymous Показати IP 30 Липня 2013 16:37
Можеш і поригати.Бо ти ж кацап.Вам зариганим це як два пальця ...
Anonymous до русіш швайне Показати IP 30 Липня 2013 23:00
как меня утомляют такие как ты !!! таким имбицильным мышлением ... Я всю жизнь живу и работаю в Луцке, а ты сразу видно приехал из каких то корчей и хочешь мне что то доказать .... СМЕШНО ...
загреб Показати IP 31 Липня 2013 06:50
Не живеш, а паразитируеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus