USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Музиканти з Волині - на міжнародному фестивалі «Рок’N’Січ». ФОТО

14 Червня 2013 18:05
Теплий пісок, рок-н-рольна атмосфера і тисячі людей, які приїхали з усієї України, аби насолодитися виступами молодих гуртів і відомих команд з України і Швеції – все це подарував фестиваль «Рок’N’Січ», зініційований лідером гурту «ВВ» Олегом Скрипкою.

Масштабне дійство відбулося у Києві на Трухановому острові минулих вихідних, 8 і 9 червня.

На гостей фесту очікувала дуже насичена програма, адже окрім безпосередньо виступів музичних колективів, на острові було ще багато інших атракцій.

Так, ще на початку першого фестивального дня присутні мали змогу відвідати виставку мотоциклів Harley-Davidson, взяти участь у різноманітних конкурсах та майстер-класах із танців 1950-1960-их років, подивитися на раритетні та «тюнінговані» автомобілі, послухати музику відомих ді-джеїв та просто насолоджуватися чудовою атмосферою, присівши десь у затінку дерев та п’ючи прохолодні напої.































Справжнім пошановувачам рок-н-ролу теж було чим зайнятися, адже саме для них організатори дійства облаштували дві сцени, – «Баржу» та «Вежу» – де з ранку до самісінької ночі виступали гурти.
З-поміж команд, які виступали на «Баржі», був і луцький гурт «Viscula». Музика четвірки була настільки запальною, що танцювати і відриватися під її ритми почали практично усі присутні біля сцени, яка розмістилася на справжній баржі завдовжки 50 метрів.
«Граючи на головній, найбільшій сцені фестивалю на Дніпрі, було приємно ділити її з такими зірками сучасної рок-музики як «ВВ», «Бумбокс», «ТНМК», «Тартак». Було круто, дякуємо всім, хто стрибав разом з нами на березі!!! Це було неймовірно!!!», - зазначають хлопці уже після свого виступу.
Серед хедлайнерів, які виступали на «Баржі» протягом двох фестивальних днів, були «Воплі Відоплясова», «БумБокс», «ТНМК», «ТарТак», «С.К.А.Й.» та «Крихітка». А шведськими гостями на сцені «Баржа» стали «PAIN» та «Clawfinger».
Тож, вже ближче до вечора подивитися на ці колективи прийшла ціла купа людей, яка зайняла площу усього пляжу перед сценою.
























































У перший фестивальний день на іншій сцені – «Вежа» – виступив й інший колектив з Луцька під назвою «KEtO». Музика у колективу дещо «важча», тож глядачі, яким стали до вподоби зіграні хлопцями композиції, почали «слемитися».
«Все пройшло супер-мега-шикарно! Організація, якість звуку, підтримка, погода, угар ... все на найвищому рівні!», - діляться емоціями музиканти з «KEtO» на сторінках соцмереж.























Після свого виступу лідер гурту «ТарТак», який починав свою історію у Луцьку, Сашко Положинський поділився з «Волинськими новинами» своїми враженнями від фестивалю. Так, він зауважив, що хоч і не може оцінити весь фестиваль, утім на сцені йому «було добре, було комфортно і хотілося грати ще і публіка була дуже приємна». «Я думаю, що кожен, хто прийшов, знайде свої позитивні і негативні сторони», - додав Положинський.
Щодо команд з Волині, Сашко Положинський розповів, що знайомий із гуртамии «Viscula» та «KEtO». «На жаль, «KEtO» я ніколи не чув, хлопців всіх знаю, які грають», - додав лідер «ТарТака».

Окрім того, зазначив, що ніколи не чув на живо гурт «БумБокс» у такому складі, яким вони співали на «Рок’N’Січ».

Фронтмен «БумБоксу» Андрій Хливнюк розповів, чи подобаються йому більше опен-ейри, чи все ж таки велика кількість людей на концертах у приміщеннях. «Більше подобаються сольні концерти, тому що там я відповідаю хоча би за 10% того, яка якість буде в кінці-кінців. Але фестивалі – це окрема дуже штука і вони проходить під знаком «ура-ура». Мої друзі, знайомі… Можна просто слухати музику, а не тільки хвилюватися. От саме тому і любиш фестивалі, тому що люди - в рок-настрої», - зауважив лідер формації «БумБокс».

У другий день фесту на сцені «Вежа» виступила й інша луцька команда «4hours-band», яка грає музику в стилі пост-хардкор. Не обійшлося під час виступу хлопців і без жартів, про що потім вони і написали у соцмережах: «Накінець-то жива, позитивна публіка, яка не боїться знати правду про венеричні захворювання».
А щодо, власне, фестивалю, у «4hours-band» зазначили, що організація була на дуже високому рівні. «Дуже порадував звук і робота звукорежисера», - додали хлопці.








Фото «4hours-band» - з соцмереж
З-поміж хедлайнерів, які виступали на сцені «Вежа», були гурти «Кому Вниз» та «Helltrain» і «Tiamat» зі Швеції.








Музиканти з «Clawfinger» зазначили, що не бояться виступати на сцені «Баржа», хоч вона і знаходиться на воді. Навіть пожартували: мовляв, вміють плавати, тож впасти у Дніпро – не проблема.

На фестиваль, який організували за підтримки голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, завітали й почесні гості. Так, на відкриття пам’ятника шведським уболівальникам завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Стефан Гуллгрен.

Жовто-блакитну скульптуру у вигляді двох цифр «1» і «2», які переплітаються, встановили на місці, де під час Євро-2012 розташовувався кемпінг футбольних фанів зі Швеції. Варто зазначити, що це наметове містечко на Трухановому острові було зареєстроване у Книзі рекордів Гіннеса, як найбільший у світі кемпінг шведських футбольних уболівальників.

Під час урочистого відкриття голова КМДА Олександр Попов відзначив, що спільний фестиваль «Рок’N’Січ» – знак того, що дружні відносини між українською та шведською стороною не припинилися і після футбольного турніру. «Це означає, що наші дружні стосунки мають перспективу розвитку і в інших напрямках, не лише у спорті. Бажаю, щоб цей пам’ятний знак зайняв гідне місце серед цікавих туристичних об’єктів, а воно так і буде. І кожен швед, який приїде до нас, я переконаний, захоче згадати той час і прийти сюди, бо це – знак дружби», - висловився Олександр Попов.

Своєю чергою, шведський посол Стефан Гуллгрен додав: «Не лише спорт нас об’єднує, але й культурні стосунки. Я дуже радий, що шведські рок-гурти беруть участь в цьому фестивалі в цьому році на Трухановому острові… Я впевнений, що рок-фестиваль, інші події, які організовуватимуть у Києві, будуть сприяти не лише збереженню атмосфери, але й добрим намірам про дружбу між шведами та українцями».

Організатор фестивалю, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка зауважив, що на ідею перетворення «Рок Січі» на міжнародний фест його надихнули саме ті події, які відбувалися у Києві під час Євро-2012. «В мене був вільний день і я абсолютно випадково захотів поїхати на матч Україна – Швеція. Це був єдиний матч, який я бачив, мабуть, за останні 20 років. І я був на маленькому скутері і якраз занурився у 25 тисяч шведських фанатів, в цю позитивну, прекрасну атмосферу і я думаю, саме це мене надихнуло, коли я звернувся до Олександра Попова і запропонував модернізувати фестиваль «Рок Січ», який був українським, і зробити його інтернаціональним, а цього року – українсько-шведським. І це якимсь таємничим чином відрезонувало новими ідеями і наша делегація поїхала в Стокгольм, запропонувала цей проект і відразу комплексно з’явилася ідея в рамках фестивалю відкрити пам’ятник… Навіть погода з нами і все виходить», - розповів Олег Скрипка.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus