USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як чоловіки розповідали про кохання. ФОТО

17 Травня 2013 09:31
Літературний вечір поета з Рівного Марка Оплачка та поета-музиканта Олександра Хмільовського відбувся у луцькому студентському кафе «Енштейн» 16 травня.

На чоловічому літературному вечорі вечорі зібралося декілька десятків лучан. Серед них − поетеса Софія Стасюк, яка у квітні презентувала поетично-прозову збірку «Екзекуції».

Розпочав творчий вечір організатор заходу, керівник культурного об’єднання «100 Вт» Володимир Столярчук.

Марк Оплачко, який презентував свою першузбірку під назвою «.МИ», розповів, що його книга – чотири роки плідної роботи, та зізнався, що окрім поезії пише й психологічну прозу.

«Тексти, які вкладені в цю книгу за чотири роки, − велика праця», − каже поет з Рівного.

На запитання лучан, якій мові при написанні твору надає перевагу, відповів, що орієнтується на «перший рядок». Марк додав, що вірші російською мовою становлять 15-20% у його книзі.
«Мова не винна, що її експлуатують. Винні люди», − каже Оплачко.
До речі, Марк Оплачко у Луцьку не вперше. Так, поет iз Рівного відвідав останній сезон «Творчого кафе» 25 квітня.

Виступ Марка Оплачка тривав приблизно півтори години, та він не лише читав власні твори. Так, Оплачко розповів, що один із його віршів врятував дівчину, з якою познайомився на мистецькому фестивалі на Закарпатті, від самогубства.

«Якщо вірші схожі на пісні з «Нашого Радіо», то це, по великому рахунку, лайно», − додав поет, пригадавши, що десять його віршів здалися колись йому схожими на тексти пісень з цього радіо.

Поет та музикант Олександр Хмільовскій презентував новий диск «Обаяние чудной женственности», у якому крім тематичних музичних композицій є чимало ніжних та легких на слух віршових замальовок. До речі, у вузькому колі замальовки Олександра називають «хмільовочками».

Також він виконав уже відомі луцькій публіці композиції «Доблесть воина», «Унисон сердец» тощо.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Марія Показати IP 17 Травня 2013 21:24
Колись чула Оплачка у Рівному. Дуже гарна у нього поезія, яку не кожному зрозуміти... Особливо подобається вірш "Я не стану твоєю мрією".
Ігор Показати IP 18 Травня 2013 12:30
Навіть не пам'ятаю, коли отримував таке задоволення!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus