USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Яка ж то верхівка? - письменник про можновладців

24 Лютого 2012 09:52
Українських можновладців знаний письменник, публіцист, дипломат та учений Юрій Щербак (на фото) порівняв із болотом.

Про це він розповів під час творчої зустрічі у бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Юрія Щербака присутнім представив відомий літературознавець Михайло Слабошпицький. «Сьогодні я виступлю у ролі літературного швейцара: відчиню двері у літературну вічність перед вами і Юрієм Миколаєвичем (Щербаком, - «ВН»)», - з усмішкою сказав він.

Слабошпицький переконує: Юрій Щербак – багатогранна особистість, позаяк проявив себе не лише у літературі, а й у політиці. Щербак побував міністром охорони навколишнього середовища та трудився послом в Ізраїлі, США, Канаді, та Мексиці. Окрім того, лишив слід він і в галузі медицини, адже на його «рахунку» - понад 100 наукових праць. Юрій Щербак – активний публіцист (його матеріали неодноразово з’являлися на шпальтах газети «День»).

Варто зазначити, що Юрій Щербак романом «Час смертохристів. Міражі 77 року» повернувся до літературної творчості. Письменник переконує: цей роман є гострим трилером-антиутопією . Тут описується Україна у 2077 році. Щербак не захотів детально переповідати зміст роману. Каже, треба спонукати людей прочитати книгу.

«Час смертохристів. Міражі 77»- непересічний твір, котрий має прочитати кожен!Особисто я була вражена оригінальністю та новаторством. Роман читається на одному диханні», - поділилася враженнями про «трилер-антиутопію» голова облосередку Національної спілки письменників України Ніна Горик.

Своєю чергою, Юрій Щербак розповів, чому ж усе-таки після паузи вирішив повернутися до літератури. Переконує: відчув, як у ньому почало вмирати емоційне. Саме тому, поки не пізно, і схаменувся.

Звернув увагу Щербак і на нинішній стан довкілля. «Через років 4-5 люди захочуть дихати свіжим повітрям та пити чисту воду. Тому суспільство обов’язково повернеться до проблем «екології» таким чином, щоб їх насправді вирішити», - зазначив він.

Письменник додав: в умовах кризи «зелені» партії не зможуть процвітати, оскільки заклопотані меркантильними питаннями.

У письменника поцікавилися його ставленням до українських можновладців. На це Юрій Щербак, не задумуючись, відповів: «Яка ж то верхівка? Як би болото не називали небом, та воно залишається болотом! Зараз гідних немає, тому потрібно чекати змін, які скоро відбудуться. Темрява піде».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
) Показати IP 24 Лютого 2012 10:03
цей щербак був ЧЛЕНОМ кпрс - що це ... може нам сказати?
літерат Показати IP 24 Лютого 2012 10:24
Щербак - який же то письменник? Такий же, як і дипломат. Як і Міша Слабошпицький. З одної когорти писак, що до небес зносять один другого, забуваючи, що суддя літерата - ЧИТАЧ. А читачу такі письменники до лямпки.
:( Показати IP 24 Лютого 2012 15:10
А про можновладців всі вони так "відверто і сміливо" кажуть піся того, як добре полизали їм с....., випрошуючи то грошей на видання чергового шедевру, то якихось мат. благ для себе коханих, то вимагаючи, щоб їхні безсмертні і великі творіння можновладці порозпихали в бібліотеки чи школи, звісно за гроші, бо хто їх так добровільно купить, а можновладці взяли та й не зробили того, що великі письменники хотіли. От тоді вже "караул, сатрапи гноблять". І від скромності явно не помруть , один відкриває двері у вічність, а інші заходять. Тобто самі себе вже увіковічили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus