USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яндекс запустив унікальний антивірус

1 Березня 2010 13:27
Яндекс зможе виявляти віруси, що не встигли потрапити в антивірусні бази.
Яндекс першим серед російських пошуковиків запустив власну антивірусну технологію, яка вміє виявляти сайти з новими вірусами, які не встигли потрапити в антивірусні бази, і попереджати про небезпеку користувачів пошуку.
Антивірусна технологія Яндексу заснована на поведінковому аналізі, повідомляє компанія, передає Кореспондент.
Імітуючи поведінку користувача, антивірус аналізує, що відбувається в системі при відвідуванні сайту. Якщо без будь-яких додаткових дій з боку користувача починає викачуватися або виконуватися якась програма, найімовірніше, сторінка заражена. При цьому неважливо, де розміщений шкідливий код – у власному коді веб-сторінки, в сторонньому коді (наприклад, банерної системи) або десь іще.
Вперше Яндекс почав перевіряти веб-сторінки і попереджати користувачів про ті ресурси, які можуть становити небезпеку, у травні 2009 року – за допомогою антивірусу компанії Sophos. Антивірусна технологія компанії Sophos працює на основі сигнатур і дозволяє виявляти вже відомі віруси.
Після запуску власного антивірусу, Яндекс буде паралельно використовувати обидві технології.
Антивірус Яндексу буде безкоштовним. Щоб отримувати попередження про зараження, власникам інтернет-сайтів потрібно зареєструвати сайт на сервісі Яндекс.Вебмастер, за допомогою якого веб-майстри можуть стежити за станом своїх сайтів. У разі виявлення на сайті заражених сторінок, Яндекс надсилає повідомлення, щоб веб-майстер міг знайти і видалити шкідливий код.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Snap_x Показати IP 6 Березня 2010 01:32
Всеодно Google рулить!
Андрій Скорбатюк Показати IP 7 Травня 2012 15:43
А скоро об'єднаються з касперським та випустять новий антивірус....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus