USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юних волинян навчили рятувати життя

2 Серпня 2013 13:25
Штучний масаж серця та вентиляцію легень, щоб «оживити» комп’ютеризований манекен, вчили робити волинян під аплодисменти глядачів і волонтерів-рятувальників, поінформували організатори заходу.
Рятувальну «операцію» провели для дорослих відпочивальників на озері Світязь та юних волинян на пляжах дитячого оздоровчого табору «Супутник» управління освіти та науки облдержадміністрації та студентського містечка бази відпочинку «Гарт».
Усе заради того, щоб поінформувати громадян про правила безпеки життєдіяльності. Розповіли також і про послідовність дій у випадку надзвичайної ситуації та перші реанімаційні заходи для порятунку людини.

У повідомленні йдеться, що два десятки волонтерів залучили до участі в заходах майже 250 дітей віком від 7 до 17 років, а також понад 30 дорослих. Усі вони ознайомилися із основними правилами безпечного відпочинку на воді та на природі, отримали відповідні листівки та пам’ятки.

Після теоретичної частини, за участю волонтерів - Анастасією Позняковською та Максимом Музичуком, членами обласного осередку «Школи безпеки», чимало дітей та юнаків спробували виконати комплекс вправ із реанімації людини на спеціальному манекені. Всім, хто зумів правильно виконати штучний масаж серця та вентиляцію легень і «оживити» комп’ютеризований манекен, під аплодисменти глядачів, волонтери вручили іменні бейджики «Я вмію рятувати життя!».

До слова, захід організували волинські рятувальники під час міжнародного пленеру юних рятувальників України, Польщі та Білорусії в рамках проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus