USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Камери спостереження записали, як у музеї ожила статуя бога. ВІДЕО

24 Червня 2013 16:34
Невелика статуя бога Осіріса, зроблена в Єгипті приблизно в 1800 році до нашої ери, налякала співробітників Манчестерського музею після того, як самостійно зробила поворот на 180 градусів, - повідомляє ТСН.

Рухи статуї, що стоїть у скляній вітрині стародавнього експоната, були записані камерами спостереження, на ролику видно, що до статуї ніхто не торкається. При прискореному відтворенні запису можна помітити, як висічена з каменю фігурка повільно, але неухильно повертається на місці навколо своєї осі.

Фахівці не можуть пояснити цей процес і в розпачі готові побачити в ньому «прокляття фараонів», згідно з яким страшна кара повинна спіткати кожного, хто потривожить спокій фараона в гробниці.

За даними газети Manchester Evening News, фігурка висотою близько 25 сантиметрів під назвою Неб-Сену, була виявлена в гробниці фараона в Єгипті під час розкопок. У 1933 році експонат потрапив в експозицію Манчестерського музею.

Британський фізик Брайан Кокс припустив, що рух був викликаний «диференціальним тертям» кам'яного постаменту статуї об скляну полицю у вітрині, де вона стоїть, внаслідок слабкої вібрації, яку виробляють кроки відвідувачів. Однак куратор заявив, що раніше експонат стояв на тому ж місці, але ніяких зрушень помічено не було. Крім того, йому здається дивним, що фігурка рухається точно по колу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 24 Червня 2013 19:35
100% вібрація від кроків відвідувачів. Вночі не крутилася. У мене так годинник на шафі обертався...
про до Вася Показати IP 25 Червня 2013 09:07
так там стоїть кілька статуй і набагато менших за розміром, які могли б швидше обертатись, але обертається лише одна... ??
***** до про Показати IP 26 Червня 2013 09:44
менші статуї можуть бути важчими,+ фігурка рухається лише вдень, скоріш за все через вібрацію глядачів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus