USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан запрошують «пройтися давнім Луцьком»

10 Травня 2013 08:00
Презентація книги Вальдемара Пясецького «Пройдімося древнім Луцьком» відбудеться у суботу, 11 травня, о 14.00 у Центрі туристичної інформації та послуг, що знаходиться за адресою вулиця Сенаторки Левчанівської, 2.

Учасники презентації матимуть нагоду стати одними із перших читачів книги, а також поспілкуватися із її автором.

Читач книги відомого краєзнавця мимоволі мандрує у часі: проходить вулицями та майданами часів Першої та Другої Речі Посполитої та Російської імперіями, знайомиться з відомими лучанами та простими перехожими. Це своєрідна біографія Луцька, яка зацікавить як жителів міста, так і приїжджих, які захочуть познайомитися із ним ближче. Книга багато ілюстрована графічними матеріалами, фотографіями, листівками та картами. Зокрема, використано світлини Віктора Чухрая, Ірини Левчанівської, Павла Маковського та інших авторів.



Вальдемар П’ясецький «оточує об’єкти опису багатьма постатями - будівничих, мешканців, власників – і пов’язує їх із повсякденним життям того часу, звертає нашу увагу на давні традиції чи забуті звичаї», - йдеться у вступному слові Геннадія Бондаренка, кандидата історичних наук, голови Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Автор знайомить уважних читачів не лише із відомими пам’ятками архітектури на кшталт Луцького замку, але й з маловідомими провулками, мостами, ріками, кав’ярнями, іподромом та летовищем, а навіть із чайною товариством тверезості.

Видання здійснено за фінансової підтримки експертної ради з питань видавничої справи Волинської обласної державної адміністрації у Поліграфічно-видавничому домі «Твердиня», а також за підтримки нотаріуса Наталії Ариванюк.

Довідково:

Вальдемар Пясецький народився 5 січня 1934 року в містечку Дубровиця Рівненської області. Середню школу закінчив у Володимирі. Чотири роки вчився на архітектурному факультеті Львівської політехніки, закінчив художньо-графічний факультет Орловського педінституту. За професією мистецтвознавець, історик, краєзнавець, лауреат премії ім. О. Цинкаловського.

Перші краєзнавчі дослідження з’явились у пресі в 1960 роках (з 1962 р.). Друкувався в наукових збірниках, журналах, газетах України та Польщі. Один з авторів довідника «Вулиці і майдани міста Луцька».

Історико-краєзнавчі дослідження В. П’ясецький проводить паралельно за декількома напрямами: топографія, топонімія, містобудівельна історія Луцька та інших волинських міст, а також історія зведення окремих пам’яток архітектури.

Окрім того, Вальдемар П’ясецький є автором літературних творів на основі краєзнавчих матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus