USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжнародний музейний проект стартував у Луцьку. ФОТО

17 Вересня 2013 11:30
Польсько-український семінар «Наша спадщина – наші музеї» регіонів партнерів Лодзького воєводства розпочав роботу у Луцьку.

Семінар відбуватиметься протягом двох днів, 17-18 вересня, у Музеї волинської ікони.






«Проект фінансується коштами Міністерства закордонних справ Польщі. Лодзьке воєводство співпрацює з Волинською областю. У червні ми приїхали на Волинь з першим візитом, а на цю конференцію запросили вісім польських музейних працівників з Лодзького воєводства та вісім музейників з Волині. Метою проекту є те, щоб ми познайомилися та щоб він мав своїм результатом співпрацю. Йдеться про обмін музеєзнавців та митців між нашими регіонами. Сподіваюся, що ця перша зустріч призведе до подальших проектів та співпраці. Маю надію, що у майбутньому ми продовжимо музейну співпрацю – обмін виставками, колекціями чи освітніми програмами. Вже зараз ми, принаймні раз на рік, запрошуємо гостей з Волині у Лодзьке воєводство на воєводський ярмарок», - розповіла автор проекту, працівник департаменту культури та освіти адміністрації маршалка Лодзького воєводства Барбара Фрончковська.



З вітальним словом до учасників семінару звернувся перший заступник голови Волинської облради Юрій Лобач. Він зазначив, що співпраця між польським та українським регіонами розпочалася у 2010 році і здійснюється вона у різних напрямках – як у соціальній сфері, так і в економічній та культурній. Він висловив сподівання, що завдяки цій співпраці кожна сторона отримає для себе щось позитивне.



Юрій Лобач вручив подяку голови Волинської облради та цінний подарунок директору Волинського краєзнавчого музею Анатолію Силюку, який напередодні семінару відсвяткував 55 річницю. Після цього розпочалася робоча частина семінару.




Першим виступив керівник відділу освіти Музею-палацу в Вілянові Пьотр Гураєц.




До слова, участь у семінарі беруть музеєзнавці з Волині, Вінниччини та Лодзького воєводства Республіки Польща. З польського боку у семінарі беруть участь Музей міста Ловіч, Музей міста Згєжа, Регіональний музей у Радомську та Музей Велюнської землі.
Проект є першою в історії регіонів України та Польщі подією присвяченою музеєзнавцям. Його підсумком стане електронна публікація, яку розмістять на сторінках regoinkultury.pl, lodzkie.pl та на порталах українських партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus