USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині покарають 6 даішників

19 Червня 2013 18:11
До дисциплінарної відповідальності притягнули 6 посадовців Державтоінспекції, – повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області перевірила додержання в області законодавства у сфері автоперевезень. Перевірки встановили низку порушень, зокрема, в діяльності органів Державтоінспекції.

Так, інспектори ДАІ не завжди затримують автобуси, які розшукуються органами державної виконавчої служби.
Зокрема виявили, що при затриманні водіїв, які допускають систематичні порушення ПДР та вчиняють ДТП, органи ДАІ не завжди направляють подання замовникам перевезень та управлінню Укртрансінспекції у Волинській області про розірвання договорів з організації перевезень.

Засвідчили перевірки й порушення органами ДАІ порядку прийняття та видачі дозвільної документації, насамперед щодо перевезення небезпечних вантажів та підготовки водіїв, які їх перевозять.

Залишились без реагування органів ДАІ і факти порушення порядку видачі уповноваженими господарюючими суб’єктами протоколів обов’язкового технічного контролю комерційних транспортних засобів на термін менший, ніж визначено законодавством. Зменшення терміну дії протоколів змушувало власників автобусів передчасно звертатись за платними послугами з проходження повторного технічного огляду.

На усунення виявлених порушень прокуратурою області внесли подання начальнику УМВС України у Волинській області.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнули 6 посадових осіб органів Державтоінспекції.

Усього за підсумками перевірок додержання в області законодавства у сфері автоперевезень органами прокуратури розпочато 6 кримінальних проваджень, внесено 39 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, відшкодовано 18 тисяч гривень фінансових санкцій, накладених на автоперевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
111 Показати IP 19 Червня 2013 22:09
напевно завтра біля прокуратури стоятиме пост ДАІ
Лучано Показати IP 19 Червня 2013 23:01
Треба було б покарати хабарника та здирника - прапорщика Поліщука!!!
вас Показати IP 19 Червня 2013 23:25
А Паша молодець
Привіт Показати IP 19 Червня 2013 23:38
Найбільш корумпований в органах ДАІ на Волині - це сержант Бачик І.!!!!!!!!!
Петро Показати IP 19 Червня 2013 23:42
Повністю підтримую, таким не місце в правоохоронних структурах. Куди дивиться керівництво УМВС у Волинській області?
Саша Показати IP 20 Червня 2013 10:13
Чомусь прокурори не побачили,що працівники ДАІ не перевіряють відповідність терміну дії протоколу обовязкового тех. огляду ТЗ ітерміну дії поліса страховки.Окремі страхові компанії продають страховки на рік,коли закон вимагає лише на півроку.Пани прокурори наведіть порядок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus