USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розмалювали школу по-голландськи. ФОТО

4 Березня 2012 11:15
У волинському селі Видричі, що у Камінь-Каширському районі, школу-садочок оформили у голландському стилі. Таке, кажуть, можна побачити лише в Нідерландах та на околицях Москви.

Навчальний заклад відвідали волинські чиновники та журналісти 2 березня під час виїзного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування.

На місці теперішнього навчального закладу раніше був колгосп. Проте, оскільки він не функціонував, громада вирішила зініціювати появу садка.



Як додав начальник відділу освіти і науки Камінь-Каширської райдержадміністрації Віктор Пась, у селі до цього ніколи не було садочка. Тож навчальний заклад побудували на потребу громади.



Так, викупивши приміщення колишнього колгоспу, на його місці побудували сучасний садок. На усе це витратили 50 тисяч гривень. Кошти залучали із районного та міського бюджетів, долучили також меценатів та власні гроші.



Зовні садочок розписаний у стилі голландського художника першої половини ХХ століття Піта Модріана. «Такі архітектурні форми можна побачити лише в Нідерландах і в околицях Москви», - сказав районний освітянин.



Проект був розроблений російською фірмою, а в Камені-Каширському знайшлись добровольці, які взялись розмалювати унікальну споруду. До слова, фарби завозили із Москви.



Нині ж навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» відвідує кілька десятків дітей.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
@ Показати IP 4 Березня 2012 11:23
Дуже креативно. Молодці!! Головне подбайте про опалення, заготівлю дров. Наступний етап розвитку школи-садка потрібно знайти спонсорів для перекриття даху сучасними матеріалами, бо буде шкода якщо при не значній стихії шифер зірветься зі стіхи адже він там візуально мені здається з минулого століття.
ПРАВДА Показати IP 4 Березня 2012 12:02
Ось де справжні патріоти, справжні господарники. МОЛОДЦІ! До уваги всіх та для порівняння: Волинські новини: "Ціна школи з 1 мільйона виросла до 15-ти"http://www.volynnews.com/news/economics/tsina_shkoly_z_1_milyona_vyrosla_do_15-ty/. Цікаво, а скільки з 15-ти підуть в кишеню Борису Петровичу? Ця новина - приклад, ГІДНИЙ для повторення.
Всьо новоє - харашо забитоє староє Показати IP 4 Березня 2012 13:28
http://www.volynnews.com/news/society/klimchuk_vidkryv_shkolu_na_polissi_foto/
знаючий Показати IP 4 Березня 2012 14:58
ФІГНЯ ЦЕ ВСЕ, ТОБТО ПОКАЗУХА. ВІКТОР ПАСЬ (НАСАЛЬНИК КАМІНЬ-КАШИРСЬКОЇ ОСВІТИ) ПРОПІАРИВСЯ ПРИ ДОПОМОЗІ СВОГО БРАТИКА-МОСКОВСЬКОГО ... ПРИ БАБЛОВІ . ДО РЕЧІ, ЦЕЙ БРАТИК У 2005 РОЦІ ЗА ТЕ Ж БАБЛО КУПИВ ВІТІ ПАСЮ (РАНІШЕ НІКОМУ НЕВІДОМОМУ І НЕДОСВІДЧЕНОМУ ВЧИТЕЛЕВІ ІСТОРІЇ З ВИДРИЧІВ) ПОСАДУ НАЧАЛЬНИКА КАМІНЬ-КАШИРСЬКОГО ВІДДІЛУ ОСВІТИ . А ВІТЯ ПАСЬ ВІДРАЗУ Ж "ПІШОВ" ВГОРУ ---- ВЛАСНИЙ ДЖИП НА ФОНІ ЗЛИДЕННИХ ВЧИТЕЛЬСЬКИХ ЗАРПЛАТ ОСВІТЯН...
ЗОШ до знаючий Показати IP 4 Березня 2012 17:08
якщо при такому піарі будуть будуватися школи, дитсадки та інші соціальні об"єкти то Бог їм у поміч! а у вас, у дурня недотепного, просто звичайна "ЖАБА"! молодці! за креатуту 5 балів!
знаючий до ЗОШ Показати IP 5 Березня 2012 00:37
Ну-Ну..дай бог.Але через оцей розмальований голландський піар всі вчителі району(крім пася) залишились без щорічної 13 зарплати...Якщо пась забезпечить кожному вчителю в районі таку зарплату як в Голландії, тоді хай хоч усі паркани у рідних Видричах розмальовує..
Ната Показати IP 4 Березня 2012 16:19
Таке побачиш тільки у Нідерландах і у К. Кашмарську.
Кашмар Показати IP 4 Березня 2012 20:02
"На місці теперішнього навчального закладу раніше був КОЛГОСП".якщо цю новину писав завРВО К-Каширська то хочу йому сказати, що колгосп - це колективне господарство! А як на місці колгоспу побудувати школу - незнаю! Мабуть, здогадуються всі, це було приміщення контори колишнього колгоспу!
Holland Показати IP 4 Березня 2012 22:26
Люди ви про що ? Живу в Нідерландах,але подібноґо дизайну ше не бачила ...То вам знову одна баба із Москви як завжди по секрету розказала....
Марина Александрова Показати IP 5 Березня 2012 10:18
"Зовні садочок розписаний у стилі голландського художника першої половини ХХ століття Піта Модріана. «Такі архітектурні форми можна побачити лише в Нідерландах і в околицях Москви», - сказав районний освітянин... Проект був розроблений російською фірмою, а в Камені-Каширському знайшлись добровольці, які взялись розмалювати унікальну споруду. До слова, фарби завозили із Москви."... Оце так ахінея. Напевно тільки цього не вистачало Камінь-Каширським дітлахам. Думаю обласній прокуратурі потрібно поцікавитися джерелами фінансування цього проекту, а управлінню освіти доцільністю витрачання коштів.
Бомба до Марина Александрова Показати IP 5 Березня 2012 22:15
Що ти несеш ? Зробили красивий садочок. Якщо тобі подобається жити в лайні, живи в ньому.
Holland до Марина Александрова Показати IP 8 Березня 2012 10:14
Ви там зберіть ґроші на квиток вашому ''великому районному начальніку'' шоб перед тим як шось затверджувати pojixaw ta побачив на свої власні очі,як насправді виґлядають СУЧАСНІ голландські школи(обкладені вони звичайнісінькою цеґлою,а дит.садки розмальовані веселими дитячими пейзажами).Якшо вже хочеться так заґранічним хизанути,то можна було б ''Сунешниками'' Ван Гооґа розмалювати школу,і любов до рідного краю дітям би привили і водночас ознайомили з зарубіжними художниками,і можливо побачивши вашу корисну розробку отаж заґраніца подумала:ОҐО І МИ ДО ТАКОҐО НЕ ДОДУМАЛИСь,а то у заґраніци цей проект визвав відверту посмішку....
Василь Показати IP 5 Березня 2012 14:02
Байдуже, який стиль, головне, що гарно. От тільки чорний дах ніяк не пасує до світлих веселих стін.
VSC Показати IP 5 Березня 2012 16:02
Сколько миллионов отмыли? Красиво? - Да. Целесообразно?- Нет. Уверен на 100 проц., что украли минимум половину. Украли, между прочим, у вас с нами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus