USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Перший Apple продадуть з аукціону. ФОТО. ВІДЕО

30 Травня 2012 16:19
Перший персональний компʼютер Apple-1 виставлять на червневі торги аукціонного дому Sothebyʼs в ціновому діапазоні 120-180 тисяч доларів.
Про це повідомляє «Gazeta.ua»
Винахід, в якому при наборі текстів використовувалася клавіатура, було зареєстровано в 1976 році Стівом Джобсом і Стівом Возняком, засновниками компанії Apple.
Компʼютер був продемонстрований в тому ж 1976 році на спеціальній презентації в Пало-Алто, але був відкинутий абсолютно всіма експертами, за винятком Пола Террелла.

Террелл був власником роздрібної мережі Byte Shop, для якої і замовив перші 50 компʼютерів Apple-1 за ціною 500 доларів за кожен. На створення компʼютерів у Джобса і Возняка пішло 30 днів.

У продажу персональні компʼютери зʼявилися за містичної ціною 666 доларів 66 центів, й ці пʼять шісток обернулися удачею для стартапа в Кремнієвій долині.

На відміну від інших аматорських компʼютерів свого часу, які продавалися як набори для збирання, Apple-I був повністю зібраний на платі, яка містить близько 30 мікросхем, за що і вважається багатьма першим повноцінним ПК.
Проте для отримання робочого компʼютера користувачі повинні були додати до нього корпус, джерело живлення, клавіатуру й монітор. Додаткова плата, яка забезпечує звʼязок з касетним магнітофоном для зберігання даних, була випущена пізніше за ціною 75 доларів.
Apple-I багато хто вважає першим персональним компʼютером, продаваним в повністю зібраному вигляді. Вартість цього раритету, виставленого на аукціон у Великобританії 2010 року, склала 133 тисячі 250 фунтів стерлінгів.
Sotheby's стверджує, що з першої партії раритетних комп'ютерів Apple-1 в робочому стані вціліло лише кілька примірників, один з яких і буде запропонований колекціонерам 14 червня на торгах в Нью-Йорку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus