USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помічник проректора колекціонує краватки. ВІДЕО

30 Січня 2012 14:02
Незвичне захоплення має помічник проректора Луцького національного технічного університету Олександр Бондар. Він колекціонує краватки. За 5 років назбирав понад 300 штук.
Про це повідомляє сайт ВОДТРК.
На роботі – заслужений викладач, у житті – колекціонер. Студентів навчає основам електротехніки, дружині пише вірші, а дизайнерам допомагає творити шедеври… з краваток.
Колись Олександр Бондар старими краватками підв’язував на городі помідори, а зараз їх колекціонує.
За 5 років чоловік назбирав понад три сотні. Усі ‒ різні, втім, об’єднані тематично. Відтак, є краватки новорічні, з дитячими орнаментами, а є особливі – пам’ятні. Приміром, синя краватка 1976 року нагадує викладачу про особливий момент з минулого: «Був у мене костюм ‒ синій піджак і світло-коричневі брюки. І якраз оцей галстук. І в цьому галстуку прийшов у аудиторію, студентів десь було приблизно 150. Вони як побачили український прапор на мені, і зразу ‒ аплодисменти. Це ще було далеко до незалежності України».
У Луцькому національному технічному університеті про захоплення помічника проректора добре знають усі – і студенти, і колеги.
«Він ‒ один із найоригінальніших викладачів нашого університету», ‒ стверджує студентка ЛНТУ.
«Олександр Микитович має дійсно багато захоплень. Крім того, що він викладає дуже серйозну науку, він пише вірші. Взагалі мені здається, що він отримав не ту спеціальність, мені здається, що він повинен очолювати міністерство культури», ‒ розповіла колега Олександра Бондаря.
Студенти кажуть, що без краватки свого викладача не бачили.
Улюблений аксесуар не залежується навіть вдома, щоправда, тут він має інше призначення.
«Коли вже в нас появилася дача, як одружився, то я, як прийду копати весною, простуджувався. То я одівав стареньку краватку замість шарфа, щоб не простуджувати шию. То кругом сусіди всі сміялися. «От, ‒ кажуть, ‒ навіть город в краватці копає», ‒ розповів Бондар.
Дивно чи ні, але перші краватки не були аксесуарами. Як особливий елемент одягу їх – аби вберегти голосові зв’язки – носили оратори і співаки.
Ще одне застосування краваткам знайшли у світі моди.
«Минулого року прийшла дизайнера. Каже: «Боже, такий хороший галстук». І так жалібно подивилася. А я кажу: «А чого ж так жалібно?». «Ех, ‒ каже, ‒ мені б штук 70, я б таке плаття пошила». ‒ «Бери ‒ вибирай». І вона взяла кучу галстуків, пішла в аудиторію, на стіл розклала їх всіх, розумієте, так, нібито дитина побачила цукерку», ‒ розповів чоловік.
Результат не забарився. Майже 2 сотні краваток, які зібрав Олександр Бондар, лягли в основу сучасної колекції одягу від дизайнерки з Луцька, до речі, теж викладачки ЛНТУ, Анни Дідух. Сукні з краваток побували на показах мод не тільки в Луцьку, а й у столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Собуцький Показати IP 30 Січня 2012 14:14
в одного жителя Ковеля є до 8 тисяч краваток...
Незнайомка Показати IP 30 Січня 2012 15:54
В людей проблеми, скорочення, а в нього краватки в голові. Дурня якась!
читач Показати IP 30 Січня 2012 16:27
з вами згідний думають як на хліб заробити і дітям їсти дати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus