USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Привид» розповів про тисячолітній Луцьк

17 Грудня 2017 22:18
Нічна театралізована екскурсія «Романтика та містика Лучеська» захопила у полон своїх учасників та надовго залишиться у пам’яті, викликаючи лише приємні спогади.

Дійство відбулося 17 грудня, розпочавшись о 18:00 із Братського мосту.

Учасниками заходу стали дітки з навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням зору, що в селі Крупа Луцького району. Близько 25 хлопців та дівчат завітали на екскурсію разом з викладачами, які їх супроводжували.

Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла: «Ідея такої екскурсії для діток з Крупівського реабілітаційного центру виникла ще під час презентації туристичного путівника «Луцьк. Прогулянки містом». Демонстрація видання надрукованого шрифтом Брайля проводилося разом із організацією людей з інвалідністю зору «Генерація успішної дії» та Віталієм Ткачуком.

Під час заходу дітей дуже зацікавив Луцьк, його історія, культура, а особливо наш місцевий привид Станіслав Хрустель. Дехто з дітей казав, що боїться і не хотів би перетнутися з ним, а дехто навпаки, загорівся бажанням з ним познайомитися. Тож, коли про це дізнався Богдан Климчук, то запропонував реалізувати таку задумку, також співорганізатором заходу стала організація «Генерація успішної дії».

Головним героєм вечора та гідом, який розповідав цікаві історії про Луцьк, його містику та жителів, став «привид» Станіслав Хрустель (Дмитро Безвербний). Оповідач своїм акторським талантом допоміг гостям відчути неймовірну та казкову атмосферу міста, перенестися на кілька віків у минуле.

Екскурсія розпочалася із Братського мосту, де гостей познайомили із кликунами, які колись були символами міста. Дітей навчили як правильно кликуни перегукувалися між собою, та навіть продемонстрували це за допомогою добровольців, які вправно вигукували у відповідь одностайне «Вартую»!
Опісля, запаливши факели, вирушили до Хрестовоздвиженської церкви, де діткам оповіли про Луцьких братчиків. Далі маршрут проліг по вул. Караїмскій, де усі мали змогу прослухати «унікальний собачий оркестр», як його назвав Станіслав Хрустель.
Також учасники екскурсії дізналися, що в Луцьку проживали караїми, ким вони були та як жили, довідалися, що в місті зберігається найстаріша ікона в Україні – ікона Холмської Божої Матері. Потому екскурсія попрямувала до Лютеранської кірхи, опісля до «будинку з химерами», де дітлахи змогли доторкнутися до витворів майстра Миколи Голованя та пошукати вуха у левів, що стоять на вході.
Також гості побували біля синагоги та колишнього домініканського монастиря. Неможливо було не прийти й до головних символів міста – Замку Любарта та Кафедрального костелу святих Петра і Павла. Дійство завершилося на тому ж місті, де й розпочалося, усіх охочих пригощали гарячим «Нектаром кохання», який допоміг зігрітися після «блукань» історичним центром Луцька.

Під час екскурсії діти не лише уважно слухали, але й відповідали на питання Станіслава Хрустеля про місто, якщо ж відповідь була правильною, то учасник отримував у винагороду за уважність та кмітливість – невеличку прикрасу у вигляді камінчика. Діти невпинно ставили питання та жартували. На завершення заходу усі фотографувалися з Луцьким «привидом» та захоплені атмосферою ділилися приємними враженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus