USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд заборонив Google створювати онлайн-бібліотеку

25 Березня 2011 13:07
Суд заборонив Google створювати найбільшу онлайн бібліотеку в світіСуддя Федерального суду Нью-Йорка заборонив угоду між Google та видавцями і авторами книг, яка передбачала оцифрування мільйонів старих видань.

Про це інформує телеканал 24 .
Згідно з умовами договору, який компанія уклала з Гільдією американських письменників та Асоціацією американських видавців, Google мав намір створити спеціальний фонд розміром у 125 мільйонів доларів, з якого би виплачувались кошти в обмін на право оцифрування книг та їх продажу через онлайн-магазин.

Проти цього плану виступили як конкуренти компанії – Microsoft i Amazon, так і влада деяких країн, зокрема, Франції та Німеччини, які звинуватили Google в несправедливій конкуренції та порушенні міжнародних законів, що регулюють авторські права.

Суддя порадив змінити існуючий договір — замість пункту про те, що книга може надійти у продаж, якщо автор не виявив свого заперечення, написати, що книга надходитиме у продаж лише тоді, коли автор дав свою згоду на це. Внаслідок цього публікація книг, власників та видавців яких важко знайти, буде фактично неможлива.

У грудні 2009 року паризький суд оштрафував Google на 300 тисяч євро за порушення авторських прав видавців, чиї книги компанія опублікувала на Google Books. Наприкінці 2010 компанія відкрила власний інтернет-магазин книг під назвою Google eBookstore.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus