USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зварять 300 літрів борщу і приготують метровий торт

9 Жовтня 2015 09:37
11 жовтня в Центральному парку Луцька відбудеться сімейне свято"Фестиваль національної кухні".

Ярмаркова частина свята розпочнеться о 12:00, а головна сцена фестивалю запрацює з 14:00, - повідомляють організатори заходу.

На гостей фестивалю чекає багато цікавого, а саме:- «Фестиваль борщу». Організатори проекту «Фестиваль борщу» приготують у Луцьку 300 літрів цієї смачної страви, що рівноцінно 1200 порціям. Смакоту готуватимуть аж за трьома рецептами: «Волинський борщ», «Борщ для Любарта» та «Традиційний Український борщ».

Стравою пригощатимуть безкоштовно.

- Плов за традиційними татарськими рецептами. Страву готуватиме община кримських татар у Луцьку. Соковите м’ясо, розсипчастий рис та свіжі овочі чудово смакуватимуть лучанам та гостям міста на свіжому повітрі. Страву обіцяють продавати за символічну плату.

- «Волонтерська гостина». Кухарі-волонтери готуватимуть на фестивалі смачні українські вареники та деруни. Стравами пригощатимуть за благодійні внески. Зібрану суму згодом спрямують на потреби вояків АТО.

- Козацький куліш. Волинські козаки на чолі з відомим отаманом Олександром Середюком приготують страву для справжніх чоловіків ‒ смачний український куліш. Польовою кашею, приправленою сальцем, обіцяють пригощати усіх охочих.

- Метровий торт. «Луцьк-кондитер» приготував до свята особливий подарунок ‒ майстри страв солодких обіцяють виготовити велетенський торт, довжиною більше метра. Смаколик зроблять у формі столу, на якому стоятимуть солодкі страви-декорації української національної кухні.

- Дитяче містечко. ТМ «Молокія» організує дитяче містечко, де наймолодші гості свята зможуть побавитись абсолютно безкоштовно.

Майстер класи.Гості фестивалю та відомі волиняни проведуть майстер-класи по приготування смачних українських страв.

А на десерт фестиваль підготував виступ відомого хмельницького гурту «Моторолла», який виконає свої старі хіти та презентує новий альбом.

Організатор: Громадська організація «Volfest».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Віктор Показати IP 9 Жовтня 2015 09:53
І навіщо таке робити? Щоп потім новини кругом радісно описували, яка у нас голота, за борщ і торт б"ється? бо то так і буде...
Пересічний до Віктор Показати IP 9 Жовтня 2015 10:59
Тут треба дещо уточнити: торт не різатимуть і не роздаватимуть, а передадуть до дитячого закладу, здається для дітей сиріт. Борщ, якщо правильно організувати роздачу, можна спокійно покуштувати і без бійки. Врешті-решт, лучани, давайте доведемо, що ми дійсно культурні люди на цьому святі. Дуже просто: став у чергу і чекай коли зможеш покуштувати свіжозвареного борщу. Особисто мені дуже закортіло посмакувати татарським пловом. Багато чув, але ніколи не куштував. Гадаю, моя мрія здійсниться.
Анонім до Пересічний Показати IP 9 Жовтня 2015 12:09
По поводу татарского плова - съезди либо в Крым либо в Татарстан и поешь. Но, по личному опыту говорю, что кавказский плов вкуснее татарского. Я имею ввиду массовое производство. А так, как и везде, вкус напрямую зависит от того, кто готовит.
фу Показати IP 9 Жовтня 2015 12:03
шароварщина тьху
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2015 12:07
навіщо організовувати такі збіговиська, там нема нічого цікавого чи оригінального, брщ і вдома всі їдять і веселого я там нічого не бачу попередягаються в клоунів в шароварах і д*рників корчать. Потрібно відходити від радянської шароварщини і організовувати фестивалі які зацікавлювали людей і ставали візитною карткою луцька
западенка Показати IP 9 Жовтня 2015 14:23
Люди я вас дуже прошу не робіть хоч посміховисько не деріться одне поперед одного.Нещодавноо було свято одного з міст.То було гидко дивитись як люди рвали бились і давились тим тортом..((((..
бббб Показати IP 9 Жовтня 2015 15:18
НЕ ЗАБУДЬТЕ ЛОПАТАМИ КОРМИТИ ,А ЛЮДИ ДЕРІТЬСЯ ЗА КУСОК
Волинь Показати IP 10 Жовтня 2015 09:23
Луцьк, це гідне українське місто, і в нас живуть гідні українці!!! Свято в нас пройде на відповідному рівні, всі "чорнороті писаки " зможуть в цьому переконатись!!! Гарного всім дня!
Марина Показати IP 10 Жовтня 2015 10:10
Які г*мняні коментарі-як завжди,гидко читати...все вам не те і не так...сидіть вдома людоненависники,їжте тихо і не прицмакуйте)
Оксана Показати IP 10 Жовтня 2015 10:51
Добре, що відбуваються такі свята, можна всією сім`єю піти і подивитись:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus