USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – свято польської поезії

24 Лютого 2012 16:56
В облцентрі Волині понад 60 молодих українців змагаються у вмінні декламувати польську поезію. На фінал, який заплановано провести у Польщі, поїдуть 10 переможців конкурсу.

Декламаторський конкурс польської поезії та прози відбувся 23 лютого у луцькому Палаці культури.

Перед відкриттям заходу режисер із Польщі провів майстер-клас для учасників. Хлопці та дівчата виконували певні вправи для мовленнєвого апарату.

Одна з організаторів заходу Софія Муляр відзначила, що конкурс відбуватиметься вп’яте. «До участі залучена молодь, яка змагається в двох номінаціях: декламація та співана поезія. Сьогодні визначаться 10 конкурсантів, які поїдуть до Любліна на фінал конкурсу», - стверджує вона.

Начальник міського управління культури Тетяна Гнатів повідомила, що в конкурсі братимуть участь 62 декламатори. «До нас приїхали гості з Львова, Рівного, Тернополя та з інших районів Волині», - додала вона.

Водночас посадовець розповіла про зростаючу популярність конкурсу. Мовляв, минулоріч було лише 25 учасників.

Зі слів заступника мера Василя Байцима, він відвідував подібний захід у Любліні. Щоправда тоді поляки читали вірші українською мовою. «Я рахую, що польська мова і українська – найкращі в світі. А поезія на цих мовах – легко запам’ятовується і лягає на душу», - зауважив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Журналістка Показати IP 24 Лютого 2012 18:36
Пані Гнатів, якщо ви патронуєте конкурс, то принаймні не демонструйте своєї некомпетентності. Минулого року у конкурсі брало участь 39 учасників.
Уніат Показати IP 26 Лютого 2012 11:12
а цікаво, пшеки також проводять конкурси української поезії. Чи це тільки наші дурні до цього додумуються
Журналістка до Уніат Показати IP 28 Лютого 2012 21:55
У Любліні паралельно відбувається конкурс, учасники якого (поляки) читають українську поезію та прозу. і, на відміну від вас, дурнями себе вони не вважають
Іра Показати IP 26 Лютого 2012 17:54
А де можна дізнатися результати конкурсу??????
випадковий гість Показати IP 5 Жовтня 2013 14:53
Ще такої несінітниці - польських віршів - ніколи не читала. Правду кажучи, один поет Польщі заслуговує пошани - Адам Міцкевич та прозаїк Генрік Сенкевич, а всі інші дурня. Правильно, що поляки читають нашу поезію і прозу, бо їм ще довго треба вчитися, щоб щось гарне створити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus