USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку показали «Приховану історію» розстріляних польських вояк. ФОТО

5 Березня 2013 18:46
Виставка знайдених пам’яток під час археологічних досліджень Володимир-Волинського городища «Вали» у 2010-2012 роках почала діяти у Луцьку.

Відкриття експозиції відбулося у стінах Волинського краєзнавчого музею 5 березня.

Організаторами заходу стали ДП «Волинські старожитності», Володимир-Волинський історичний музей, Волинський краєзнавчий музей та Східноєвропейський університет імені Лесі Українки.








Під час експозиції присутнім запропонували переглянути пам’ятки історії та архітектури, які вдалося знайти під час досліджень залишків мурів замку Казимира Великого. Так, з-поміж інших предметів під час виставки презентували дорогоцінні монети, наконечники стріл, предмети озброєння та залишки посуду.









Окрім того, відвідувачі могли побачити знахідки археологів під час досліджень масових поховань середини ХХ століття на території городища. Поховані були полоненими воїнами Війська Польського, яких розстріляли у 1939-1940 роках підрозділи НКВС.









А вже після відкриття експозиції усі присутні мали нагоду відвідати презентацію нової книги історика Сергія Панишка, та археолога Олексія Златогорського «Археологічні дослідження на городищі Володимира-Волинського в 2010-2012 роках», яку підготували у форматі презентації джерел та матеріалів, публікацій археологічних та антропологічних звітів, які стали результатами досліджень. До матеріалів видання увійшла також стаття Олексія Златогорського та Юрія Долженка щодо атрибуції національної ідентичності ексгумованих жертв на городищі.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus