USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українцям більше подобалося новорічне звернення Кучми, ніж Ющенка і Кравчука

28 Грудня 2009 13:23
Головна окраса новорічного столу в українців – телевізор зі святковим зверненням президента. 38% опитаних кажуть, що їм подобалися новорічні привітання усіх трьох Президентів України однаково. Разом із тим, 13% найбільше вподобали звернення Леоніда Кучми, по 8% - Віктора Ющенка та Леоніда Кравчука.
Загалом 73% українців позитивно (або скоріше позитивно) ставляться до цієї традиції і лише 14% - негативно, або скоріше негативно.
На відміну від мешканців Заходу, Центру і Півночі, мешканці Сходу, Півдня і особливо Донбасу менш позитивно сприймають традицію звернення керівника країни на Новий Рік. Ймовірно, що на відповіді респондентів вплинув чинник негативного ставлення до діючого  глави держави – інформує соціологічна група «Рейтинг».
Старші люди більш позитивно ставляться до цієї традиції, ніж молодь. Разом з тим позитивне ставлення значно переважає негативне в усіх вікових групах.
Жінки також більш позитивно ставляться до традиції, ніж чоловіки. Особливих розходжень у відповідях респондентів, залежно від рівня освіти, не помічено.
38% опитаних говорять, що їм подобалися новорічні звернення усіх трьох Президентів України однаково. Разом з тим, 13% найбільше вподобали звернення Леоніда Кучми, по 8% - Віктора Ющенка та Леоніда Кравчука.
Респонденти, які позитивно ставляться до традиції виголошення на Новий Рік привітань від глави держави, більш позитивно оцінили звернення кожного з трьох президентів України.
Цікаво, що звернення Леоніда Кучми більше подобаються прихильникам Віктора Януковича і Сергія Тігіпка, Леоніда Кравчука – прихильникам  Володимира Литвина та Юлії Тимошенко, діючого Президента – відповідно його ж прихильникам.
Географічно розклад наступний: новорічні привітання Віктора Ющенка найбільше подобаються або подобались на Заході, Леоніда Кравчука – в Центрі, Леоніда Кучми – на Півдні.
На селі найкраще сприймають вітання від Віктора Ющенка, у містах – Леоніда Кучми.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
каракатий Показати IP 31 Грудня 2009 12:34
Так особлшиво сподобався виступ Кучми із внучком-бичком. Для чого він туди малого втулив, досі зрозуміти не можу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus