USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні буде своя Кремнієва долина. ВІДЕО

25 Квітня 2013 08:57
Технопарк Bionic Hill - український аналог каліфорнійської Кремнієвої долини почнуть будувати заводі Києва вже цього року.

У ньому планують зосередити офіси компаній, які спеціалізуються в галузі високих технологій, - повідомляє Телеканал новин «24».

На території майбутнього технопарку Bionic Hill планують розмістити бізнес-центри, університет із науковим центром, виробничі приміщення та готель.

«Перша лопата вгризеться в землю цим літом. В проект буде вкладено ... до мільярда доларів. Але, безумовно, його реалізують поетапно. Тому про 2015-й рік ми кажемо як про рік реалізації першої фази. Вона передбачає інвестиції біля 100 млн доларів,» - віце-президент інноваційного парку Bionic Hill Віктор Галасюк.

До Bionic Hill запросять компанії, які спеціалізуються у галузі інформаційних технологій, енергоефективності, біотехнологій і фармацевтики. Автори проекту розраховують, що після того, як технопарк запрацює на повну потужність, компанії, розміщені на його території, будуть щороку генерувати близько 1-ого мільярду доларів.

Віктор Галасюк зазначає, що ініціатором та забудовником проекту виступає компанія UDP. «Ми відкриті до співробітництва, але ми розуміємо, що для того, щоб залучити потужних закордонних співінвесторів, маємо показати, що ми фактично зробили», - додає він.

Сприятиме будівництву технопарку і держава. Bionic Hill включили до переліку національних проектів.

Довідково:
Кремнієва долина (Силіконова долина, Silicon Valley) — регіон у штаті Каліфорнія (США), що позначає південну частину території затоки Сан-Франциско, входить до міської агломерації. Відзначається значною щільністю високотехнологічних компаній (комп'ютери та їх комплектуючі (особливо мікропроцесори), програмне забезпечення, мобільний зв'язок, біотехнології тощо). Виникнення і розвиток цього технологічного центру пов'язані із зосередженням провідних університетів, великих міст на відстані менше години їзди, джерел фінансування нових компаній, а також кліматом середземноморського типу. Географічно Силіконова долина включає Долину Санта-Клара, місто Сан-Хосе та навколишні громади, південну частину півострова Сан-Франциско і південну Східну Затоку (East Bay, San Francisco Bay Area).

Оригінальна англійська назва долини походить від використання кремнію як напівпровідника при виробництві мікропроцесорів. Саме з цієї індустрії почалася історія долини як технологічного центру. Вперше ця назва була використана 11 січня 1971 року журналістом Доном Гефлером (Don Hoefler), коли він почав публікувати серію статей під назвою «Кремнієва долина США». Також іноді використовують хибну назву «Силіконова долина» через близьку схожість англомовних слів silicon (кремній) та silicone (силікон).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
999 Показати IP 25 Квітня 2013 09:06
И эта долина будет построена на золото Полуботка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus