USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як лучани підкорювали мур замку Любарта

10 Травня 2014 16:21
Спробувати себе у непростій ролі альпініста мали змогу лучани та гості міста у замку Любарта. Так, у якості «тестового» випробування відвідувачам пропонували спробувати видертись на замкову стіну.

Як зазначають інструктори, такий «маршрут» - мінімального рівня складності. Тому підкорити мур замку можуть навіть ті, хто вперше одягнув за себе спорядження альпініста, яке на професійному сленгу зветься «системою».

Перші охочі спробувати свої сили розповіли, що це для них далеко не перший досвід. Так, молодий юнак зазначив, що підкорював разом з батьками скелю Довбуша, яка розташована поблизу села Бубнища, що на Івано-Франківщині. Каже, що замковий мур, в порівнянні зі скелею, є набагато простішим.

«Але це не значить, що потрібно розслаблятись – втрачати пильність не варто в жодному разі. Наприклад, якщо не обережно стати на виступ, то він може покришитись прямо під ногою, що може стати причиною падіння», - пояснює молодик.
Зі слів інструктора, дуже важливим є спорядження, яке використовують для скелелазіння. Зокрема, взуття, яке має спеціальну підошву, що не ковзає та є пристосованим для ступання по гострих виступах.
Таку розвагу для лучан та гостей міста в замку Любарта організовують не вперше. Як розповіла начальник управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Наталя Бунда, «курси молодого скелелаза» вже відбувалось два роки тому у День туризму. А оскільки тоді чимало охочих зголосились спробувати гострих відчуттів, організатори вирішили повторити дійство знову. Жінка впевнена, що скелелазіння може стати однією з принад для туристів. Оскільки, з її слів, такий вид розваг став би хорошим доповненням потенціалу замку. Тим більше, що така ідея є якщо не унікальною, то досить новою:

«Скільки замків я об’їздила, і ні в одному не бачила, щоб організовували скелелазіння мурами замку», - стверджує Наталя Бунда

Жінка зазначає, що нині туристу мало бути просто пасивним споглядачем – все більше людей хочуть стати безпосередніми учасниками певного дійства. Додає, що такий вид активного відпочинку є символічним, оскільки за всю історію луцького замку жодному з завойовників не вдалось його захопити:

«Тому лише ми, лучани, можемо підкорити ці мури. І туристи – але лише з нашого дозволу», - жартує посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
mat Показати IP 11 Травня 2014 20:52
... тожа там был, пробовал! понравилось - побольше б таких мероприятий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus