USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На пляжі у селі Світязь заборонили торгові точки

8 Червня 2018 09:28
На пляжі села Світязь Шацького району заборонили торгові точки. Таке рішення на черговій сесії 5 червня ухвалили депутати сільської ради, розглянувши звернення за підписами понад 30 громадян. Ця заборона не стосуватиметься людей, які продають пончики з велосипедів і розноситимуть товар у кошиках, інформує Район.Шацьк.

Депутати розглянули звернення представників громади про заборону торгівлі на центральному пляжі і розміщення тимчасових торгових об’єктів. На засідання прийшла ініціативна група з 10-ти світязян. Голова сільради Микола Цвид зачитав звернення, яке було написане на зборах селян 3 червня, з проханням заборонити на пляжі торгівлю, а також розміщення тимчасових об’єктів торгівлі.

«Морозиво і воду відпочивальникам можна продавати, приносячи на пляж у кошичку. Або нехай вони ідуть за цими продуктами через дорогу в магазини», – обурюються місцеві жителі.

Невелика суперечка виникла на сесії з приводу продажу пончиків. Цю торгівлю, звичайно, не можна заборонити, бо люди мають заробляти влітку гроші. Хоча одним не подобається «неестетичний» вигляд «пончистів», іншим – що продають їх не світязькі, а шацькі люди, треті казали, що продавці пончиків повинні сплачувати податки.

За торгівлю на пляжі безалкогольними напоями і продуктами харчування висловилася більшість депутатів сільської ради. Один із обранців громади зауважив, що варто було б запитати також думку туристів про те, чи потрібна на пляжі торгівля.

Утім, ініціативна група не захотіла опитувань і зволікань та висловилася категорично проти будь-якої торгівлі на пляжі і наполягла на голосуванні депутатів за звернення по двох пунктах: заборона торгівлі спиртним на пляжі; заборона торгівлі морозивом, водою, соками та іншими продуктами.

Перед голосуванням всі присутні на сесії надто емоційно доводили свою правоту, дехто навіть вигукував образи. В результаті депутат Світязької сільської ради Василь Денисовець написав заяву про складання своїх депутатських повноважень і пішов з сесії. Варто зауважити, що депутати не підтримали його заяву.

9 обранців громади підтримали заборону торгівлі і спиртним, і продуктами харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
?? Показати IP 8 Червня 2018 09:46
Жаба сільраду давить. Радянські традиції невмирущі.
Катерина Показати IP 8 Червня 2018 10:21
Якщо вже заборонили торгові точки - то й велосипедистів з пончиками треба заборонити, а то ходять по пляжу, заважають відпочивати, і ще й рибу з мухами продають
Жителька Показати IP 8 Червня 2018 11:18
А підприємцям, які завезли пісок та покосили, бабці з пончиками будуть відшкодовувати витрати? Не думаю. Але саме завдяки цьому відпочивальників буде набагато більше і торговці пончиками отримають шалену виручку. То хоча б акції по збору сміття робили. А то ніякої соціальної ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ в наших депутатів не має. Їм сказали, вони проголосували, отримали відкати від продажу землі і далі граються в Робін Гудів, прикриваючись благородними намірами.
Ольга до Жителька Показати IP 8 Червня 2018 12:18
Там, щоб заяву на розгляд прийняли треба заплатити 3000 грн, а щоб проголосували за,то з головою треба окремо домовлятись
Відпочивальник Показати IP 8 Червня 2018 11:44
Жителька правду каже. Я хочу гарно облаштований пляж і сервіс, а не ходити через ті затори на дорозі, щоб купити морозиво і водичку. Ви уявляєте, яка пробка утвориться на дорозі від тих пробіжок туди-сюди(
Анонім Показати IP 8 Червня 2018 11:48
Пулишукі - он такі. Весь світ йде в перед, розвивається інфраструктура, сфера послуг, а тут і самі ради дати не можуть і комусь не дадуть. Складається таке враження, що відпочивальники приїзджають не відпочити і отримати комфортні умови, а обслужити місцевих і попасти до них в рабство. Туреччина, Болгарія дешевше, і комфортніше як поліські болота.
Доки можна ! Показати IP 8 Червня 2018 12:44
Зареєструйте усіх суб'єктів підприємницької діяльності, які надають послуги ! Заставте платити податки ! Приведіть до вимог генплану рекреаційну вмістимість зон відпочинку ! Надрукуйте у ЗМІ звіт про надходження до бюджету та використання коштів на інженерну інфраструктуру ! Якщо фіскали сплять, бо їх в кращому випадку для них на сонці розморило, а в гіршому вони в долі - то люди розбудять ! Хто понесе відповідальність за зарєстрованих тільки 20 підприємців, зібраних тільки 17 тис. грн. податків у минулому році, порушення забудови, роздачу землі, владний рекет на дорогах, антисанітарію на березі. Ото є пріорітетні завдання, де влада показала себе імпотентною, щоби не сказати корумпованою !!! А вони, блін, пончиками займаються! Знайшли державної ваги питання. Хоча настільки, правда, професіоналізму та інтелекту і хватило ...
123 Показати IP 8 Червня 2018 13:14
Чому я маю платити податки, а бабки з пончиками-ні???? Чи у нас якась дескримінація ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus