USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд заборонив Рожковій брати участь в роботі Нацбанку

25 Квітня 2018 10:12
За рішенням Дарницького районного суду Києва від 26 грудня 2017 року, заступниці голови Національного банку України Катерині Рожковій заборонено брати участь в засіданнях правління НБУ.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Ігор Луценко, який і подавав позов до суду.

«Передав у НБУ ухвалу за моїм позовом, котрою суд відсторонив від посади таку відому особистість, як Катерину Рожкову, багаторічну заступницю Гонтаревої. Разом з останньою вони ухвалювали рішення в НБУ в інтересах банків в порушення антикорупційного законодавства. І не просто банків, а, судячи із записів телефонних розмов Рожкової, – російських банків, зокрема, так званого «Банку Москви» (БМ Банк), а також «Внєшторгбанка». Як народний депутат, я довгий час добивався відставки нинішнього керівництва Нацбанку, за моїми зверненнями було зареєстровано низку кримінальних проваджень стосовно діянь команди Гонтаревої в НБУ. Попри те, що Гонтарева пішла, її найближча соратниця Рожкова залишилася, щоб прикривати ті корупційні схеми, котрі були започатковано раніше», - зазначив Луценко.

Читати ще: Заступник голови Нацбанку літає звітуватися до Москви? Розслідування

У рішенні суду вказано, що Рожкову відсторонили від посади «до вирішення даного спору по суті».
Нагадаємо, раніше оприлюднили скандальне листування чиновників доповідну ліквідатора МісьКомБанка (CityCommerce) з якої випливає, що куратор НБУ, підлеглий Катерини Рожкової, заступниці Голови Національного банку України – такий собі Денис Новіков - сприяв виведенню з банку півмільярда гривень. Після таких махінацій Новиков не тільки не був звільнений, а й пішов на підвищення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus