USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За «Роттердам+» українці переплатили 15 мільярдів, - Ситник

3 Жовтня 2018 19:04
За формулою формування ціни на вугілля «Роттердам+» українці переплатили 15 млрд грн.

Такі висновки зробили залучені до розслідування справи фахівці, заявив під час засідання парламентського комітету директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, інформує «Економічна правда».

«Я пригадую ситуацію, яка склалася у справі рюкзаків (справа про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії, де фігурував син міністра МВС Арсена Авакова), коли відносно експерта, який робив експертизу, було зареєстровано провадження та отриманий дозвіл на обшук у нього. Причому це все робилося у поліції», - зазначив Ситник.

Найважливішим у цій справі є саме проведення експертизи.

«Так звана правка Лозового відправляє нас у державні установи, і у нас немає гарантій, що на цих фахівців з держустанов не буде тиску. Ми це розуміємо і будемо йти», - сказав директор НАБУ.

У НАБУ наразі достатньо матеріалів, щоб зробити «певний висновок» у цій справі, заявив Ситник.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, через так звану формулу «Роттердам+». Ситник заявляв, що вона застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАВІЩО АХМЕТОВ І ПОРОШЕНКО ПРИДУМАЛИ «РОТТЕРДАМ+». РОЗСЛІДУВАННЯ

У березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію на ринку. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля. Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою «вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки до України».

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК мільярдера Ріната Ахметова і державне «Центренерго», почали продавати електроенергію дорожче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хохо Показати IP 3 Жовтня 2018 19:24
якщо факт доведено то накласти арешт на майно винуватих. реалізувати і повернути в бюджет. видати у виді субсидій всім бідолахам обманутим вср*ною владою
дідо Показати IP 3 Жовтня 2018 19:55
українські шахтарі отримали гроші, що в цьому погано?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus