USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

13 країн ЄС підтримали пропозицію, яка ускладнить будівництво Північного потоку-2

16 Січня 2019 13:38
Тринадцять країн Євросоюзу підтримали пропозицію Румунії у справі зміни законодавства, яка може ускладнити будівництво Північного потоку-2.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на джерела.

Зазначається, що 15 січня цю тему обговорювали у Брюсселі експерти 28 країн. Досі такі дії блокували дві країни, які до цього очолювали Рада Європейського Союзу - Австрія і Болгарія. Румунія, яка 1 січня почала своє шестимісячне головування в Раді ЄС, вирішила прискорити роботу в цьому напрямку.

У румунській пропозиції йдеться про необхідність врегулювати справу нових газопроводів, що з'єднують країни ЄС з іншими державами.

"Всі газові маршрути, також імпортні та їх морські частини на території ЄС, повинні підлягати суворим правилам Євросоюзу. Крім того, в новому документі записано: якщо країна-учасниця ЄС хоче укласти контракт з країною, яка не входить в ЄС, спочатку свою згоду на це повинна дати Європейська комісія", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Брюссель перевірятиме, чи відповідає трубопровід із законодавством ЄС, чи немає ризику негативного впливу на внутрішній газовий ринок і чи не позначиться це негативно на безпеку поставок або конкуренції.

Як повідомлялося, тим часом триває суперечка навколо Північного потоку-2 між Німеччиною і США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus