USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

13 жовтня: дні народження, події, факти

13 Жовтня 2017 00:00
День народження 13 жовтня святкує голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, депутата Волинської обласної ради Григорій Павлович. Рідні, колеги та друзі вітають його та зичать міцного здоров’я, фінансової стабільності, гармонії у всьому та мирного неба над головою. Нехай негаразди забудуть дорогу до вашого дому, а достаток, успіх та впевненість стануть вашими вірними супутниками.

День народження 13 жовтня святкує заступник голови вуличного комітету "Гущанський" Богдан Маць. З цим радісним днем його вітають рідні та близькі, колектив Офісу розвитку кварталу, що на вулиці Кондзелевича, 30 Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" та усі члени вуличного комітету "Гущанський". Від усієї душі бажаємо міцного здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії, наснаги у всіх добрих справах, веселих і сонячних днів, багато радості від життя, посмішок, щирих і добрих людей навколо, здійснення всіх мрій.
Богдан Маць
Богдан Маць

Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження медичну сестру терапевтичного відділення №3 Ірину Шевчик. Бажають їй гарного настрою, величезного щастя, нескінченної любові, достатку в родині, кар’єрного зростання та хороших друзів.

Окрім того, свято сьогодні у шеф-кухаря луцького закладу Юрія Хазіпова, волейболістки Ольги Стасюк, журналістки Віталіни Юхименко, луцького музиканта, барабанщика Артема Задоянного, екс-музиканта гурту «Давня Казка» Михайла Дудая та екс-голови Локачинської райдержадміністрації Володимира Мазурка.

Юрій Хазіпов
Юрій Хазіпов
Віталіна Юхименко
Віталіна Юхименко
Артем Задоянний
Артем Задоянний
Михайло Дудай
Михайло Дудай

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх усіх та бажає здоров’я, благополуччя, успіху, поваги і визнання, радості, щастя та любові.

Окрім того, цього дня Православна Церква вшановує святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, який є небесним покровителем керуючого Волинської єпархії – митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року більше сотні юних лучан вступили до Луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою. Посвята у ліцеїсти відбулася на Меморіалі «Вічна Слава».

Два роки тому створили логотипи 9 волинських міст: Луцька, Нововолинська, Рожища, Берестечка, Устилугу, Ковеля, Володимира-Волинського, Горохова та Каменя-Каширського.

У 2014 році зареєстрували проект закону про зупинення дії Угоди про створення СНД. У парламенті та уряді це рішення пояснили економічною недоцільністю.

Про професію діджея, клубну культуру, розважальне життя міста та про те, з чого все починалось розповів відомий діджей, промоутер та радіоведучий Dj Max Freeman в інтерв'ю у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися російський поет, автор пісень Олексій Сурков («Бьется в тесной печурке огонь»), український фольклорист, літературознавець Роман Волков, український бандурист Олексій Дзюбенко, французький актор і співак Ів Монтан (Іво Ліві), український учений-етнограф Михайло Сікорський, британська політична діячка (консерваторка), «залізна леді», прем'єр-міністр Великої Британії в 1979-1990 роках Маргарет Тетчер, російський режисер театру й кіно Марк Захаров, російський комедійний кіноактор Савелій Крамаров, американський рок-музикант, поет і композитор Пол Саймон, американський сценарист і продюсер, автор і продюсер телесеріалу «Цілком таємно» Кріс Картер, американська співачка, акторка, танцюристка Мері Осмонд, британський комедійний актор Саша Барон Коен, український футболіст Михайло Старостяк, британський боксер-професіонал Девід Хей.

Сталося:

1792 — У Вашингтоні розпочалося будівництво Білого дому.

1860 — У США зроблена перша фотографія з повітряної кулі.

1871 - у Києві відкрилася Колегія Павла Ґалаґана.

1875 — Відкрито Чернівецький університет.

1884 — Гринвіч затверджений як місце проходження нульового меридіана.

1894 — У Пенсильванії (США) засновано Український народний союз.

1900 — Вийшла основна книга Зиґмунда Фройда «Тлумачення снів».

1944 — У Москві Сталін пообіцяв Черчіллю, що СРСР оголосить війну Японії після перемоги над Німеччиною.

1947 — ЦК КП(б)У ухвалив рішення про створення семи спеціальних оперативних груп НКВД для ліквідації керівників бандугруповань України, членів Центрального і крайового проводів ОУН.

1948 — Завершене будівництво газопроводу Дашава-Київ.

1957 — На Державній нараді Мао Цзе Дун заявив: «Не треба читати багато книг».

1987 — У Перській затоці американський флот вперше у світі використовував дельфінів у військових цілях.

1999 — У Франції дозволені шлюби між гомосексуалістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus