USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

14 червня: події, факти, дні народження

14 Червня 2019 00:00
14 червня день народження відзначає журналістка та педагог Анна Панафідіна.

Друзі та колеги вітають іменинницю, зичать їй життєвої наснаги, професійних успіхів, особистих творчих досягнень, злагоди та добробуту. «Ти мій всесвіт любові, письменник книги мого кохання, будь щаслива, любажаю тебе!», - приєднується до вітань чоловік Вадим.

Також сьогодні святкують день народження екс-депутат Волинської обласної ради Олег Батюк, журналістка та громадська діячка Марія Доманська.
Марія Доманська
Марія Доманська

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та зичить міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії і наснаги у всіх добрих справах.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Василь, Віра, Гаврило, Давид, Павло, Харита.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція опублікувала інтерв'ю із тоді новопризначеним головним тренером луцької «Волині» Андрієм Тлумаком, який запевняв, що приїхав творити історію клубу.

Два роки тому в інтернеті з'явилося відео, на якому члени «Самооборони Волині» викрали людину і відвезли в ліс, де його били, стріляли в його сторону і погрожували вбивством.

У 2016 році у центрі Володимира-Волинського «гуляли» тварини з цирку.

Почесне звання «Заслужений донор України» присвоїли чотирьом волинянинам у 2015 році, серед них - одному мешканцю Луцька.

Народилися:

Цього дня народилися французький фізик і військовий інженер Шарль Кулон, американська письменниця Гаррієт Бічер-Стоу («Хатина дядька Тома»), англійський імунолог, відкривач основних груп крові людини та резус-факторів Карл Ландштайнер, український військовий і політик, голова Організації українських націоналістів Євген Коновалець, революціонер, герой Латинської Америки Ернесто Гевара де ла Серна(Че Гевара), радянський кінорежисер Володимир Краснопольський («Вічний поклик», «Тіні зникають опівдні»), американський мільярдер, бізнесмен-магнат, письменник, власник конкурсу «Міс Всесвіт» Дональд Трамп, радянський кінорежисер Олександр Сокуров («Спаси і сохрани», «Мати з сином», «Телець», «Сонце»), українська політична й державна діячка, підприємниця, екс-депутатка, дворазова голова Держкомпідприємництва Олександра Кужель, радянська акторка Олена Сафонова («Зимова вишня», «Таксі-блюз»), радянський хокеїст Микола Дроздецький, український фінансист Станіслав Аржевітін, український футболіст Роман Максим'юк.

Сталося:

1569підписали Люблінську унію.

Згідно з умовами угоди, підписаної у Любліні, Литва та Польща об'єдналися у Річі Посполиту. А українські землі від Литви перейшли до Польщі.

1783на березі Ахтіарської бухти адмірал шотландського походження Томас Макензі заснував першу в Криму російську військово-морську базу, через рік на бажання Катерини II названу Севастополем.

Датою заснування Севастополя вважається 3 (14 червня) 1783 року. У цей день під керівництвом прапор-капітана, лейтенанта Дмитра Сенявіна закладені перші чотири кам'яні споруди Севастополя: будинок командувача Севастопольської ескадри Томаса Макензі (Фоми Фомича), каплиця, кузня в Адміралтействі і пристань, названа згодом Графською. Засновником міста виявився контр-адмірал шотландського походження Фома Фомич Мекензі. Однак ще п'ятьма роками раніше рішеннямОлександра Суворова на берегах Севастопольської бухти побудовані перші земляні укріплення і розміщені російські війська.

Спочатку поселення називалося Ахтіар, на ім'я колишнього на території міста кримськотатарського села Ак-Яр, поки 10 (21) лютого 1784 року Катерина II своїм указом наказала Григорію Потьомкіну влаштувати на його місці велику фортецю і назвати Севастополем. Місто будувалося на кошти, отримані Потьомкіним з новоросійських земель. Адміністративно Севастополь увійшов до складу Таврійської області, утвореної в складі Катеринославського намісництва.

1997На аукціоні «Сотбі» в Нью-Йорку примірник книги коміксів «Бетмен» (1939) продали за $ 68500.

Бетмен — супергерой, який вперше з'явився у 27 випуску «Detective Comics» у травні 1939 року. З того часу, поруч із Суперменом і Людиною-павуком, один з найпопулярніших і найвідоміших супергероїв. За маскою чорного месника ховається Брюс Вейн, мільйонер, плейбой і філантроп.

Після того, як у нього на очах вбито його батьків, він зайнявся тренуванням свого тіла й духу до повної досконалості, винайшов костюм і зайнявся боротьбою зі злочинністю. На відміну від багатьох супергероїв він не володіє ніякою надлюдською силою або здібностями: він покладається тільки на свій розум, сміливість, техніку і фізичну силу.

Також Бетмен входить у склад «Ліги справедливості».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus