USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16 січня: дні народження, події, факти

16 Січня 2015 00:00
День народження 16 січня святкують програміст студії «Ідейл» Олександр Гуз (на фото), генеральний директор ТзОВ «Завод будівельних конструкцій» Леонтій Іванішин, заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Василь Уліцький, а також директор школи №16 Луцька Василь Троцький.

Окрім того, друзі вітають менеджера з постачання підприємства Віра-1 Любов Михальчук. Нехай життя буде багате на приємні моменти і добрих людей.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом. Мирного неба і світлого майбутнього. Нехай кожен новий день буде початком чогось хорошого.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2012 році волинський боксер привіз «золото» зі Львова. Переможцем всеукраїнського 9-го дитячого турніру з боксу став представник Нововолинська Ілля Скринніков. Він посів перше місце у ваговій категорії до 75-ти кілограмів.

У 2011 році у Луцьку відкрилася виставка вітрильників. Лучанам і гостям міста показали більше 70 вітрильників у скляних пляшках.

Народилися:

16 січня народилися російський та український актор театру та кіно Олександр Дорошенко, український політик та управлінець, міністр транспорту в 1995-1997 та 1998-1999 роках Іван Данькевич, німецький мандрівник, який відкрив Кіліманджаро, Йоганнес Ребманн, український письменник з когорти розстріляного відродження Гордій Коцюба, диктатор Куби Фульхенсіо Батиста, український скрипаль, засновник гурту PapaDuke Василь Попадюк, український телеоператор, який працював в агенції «Рейтер» та загинув 2003 року в результаті обстрілу американським танком готелю «Палестина» у Багдаді, Тарас Процюк, екс-захисник збірної України з футболу Андрій Русол, британська супермодель Кейт Мосс.

Сталося:

1547 – Івана Грозного вінчано на царство.

1654 — у Переяслав приїхав Богдан Хмельницький (для наступного укладення союзу з Москвою).

1780 — англійський флот під командуванням адмірала Джорджа Родні переміг іспанців біля мису Сан-Вінсент і захопив Гібралтар.

1918 — Центральна Рада прийняла закон про створення української добровольчої армії.

1919 — почалася друга фаза українсько-радянської війни: Директорія УНР оголосила війну більшовицькій Росії.

1919 — більшовицький уряд України оголосив про націоналізацію цукрової промисловості.

1920 — в США набув чинності сухий закон.

1954 — місто Проскурів перейменоване у Хмельницький, а Кам'янець-Подільська область УРСР — у Хмельницьку.

1963 — уперше пілотом авіалайнера на міжнародній лінії стала жінка — англійка Івонн Поуп пілотувала авіарейс із Лондона в Дюссельдорф.

1963 — Микита Хрущов оголосив про наявність у СРСР 100-мегатонної водневої бомби.

1969 — чеський студент Ян Палах здійснив акт самоспалення в Празі на Вацлавськой площі на знак протесту проти радянського вторгнення 1968 року.

1969 — радянські космічні кораблі «Союз-4» і «Союз-5» провели першу пілотовану стиковку на орбіті Землі.

1980 — Пол Маккартні був арештований у Токіо й потрапив на 10 днів до в'язниці після того, як у нього в аеропорту в багажі знайшли півфунта марихуани.

1984 – Майкл Джексон одержав вісім статуеток «Греммі» за альбом «Трилер».

1991 — Папа римський Іван Павло II заснував в Україні греко-католицьку ієрархію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ого! Показати IP 16 Січня 2015 08:58
З якого часу почали писати дні народження програмістів? Тоді давайте ще й дні народження секретарів чи інженерів..
Анонім до ого! Показати IP 16 Січня 2015 09:17
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників. Гарного Вам дня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus