USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

18 грудня: події, факти, дні народження

18 Грудня 2018 00:00
День народження 18 грудня відзначає фотограф Микола Мартинюк. Друзі та близькі щиро вітають його з днем народження та зичать з роками тільки міцнішати і вдосконалюватися, з кожним днем свою мрію втілювати в реальність, своє слово перетворювати в дію, а важливу мету — в досягнення!

Окрім того, день народження сьогодні у журналістки Наталії Комар. Колеги і друзі вітають її та бажають невичерпного натхнення, щирих емоцій та добрих новин.
Наталія Бондарук
Наталія Бондарук
Сьогодні святкує і кохана дружина, мама двох діток Юлія Дудинець. Її щиро вітає з днем народження чоловік Віталій!
Юлія Дудинець
Юлія Дудинець
Також сьогодні святкують волинський художник, член Національної спілки художників України Микола Рубан та приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Віталіна Грушицька.
Микола Рубан
Микола Рубан
18 грудня святкує свій день народження керівник центру продажу ОК "Яровиця" Наталія Терпелюк. Інформаційне агентство Волинські Новини бажає всіх земних благ, якими Всевишній може нагородити жінку: здоров’я та краси, щастя і радості, взаємної любові і відданої дружби, людського тепла і внутрішньої гармонії, невичерпного терпіння і жіночої мудрості, неймовірних відчуттів душевного польоту і найпрекрасніших фантазій, творчого натхнення та благословення у всіх починаннях! Нехай найпотаємніші мрії неодмінно збуваються, а всі бажання «будуть в шоці» від наявних можливостей!
Наталія Терпелюк
Наталія Терпелюк
Віталіна Грушицька
Віталіна Грушицька
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм здоров’я, удачі, любові, щастя та здійснення всіх-всіх мрій.

Сьогодні - Міжнародний день мігранта. Цього дня в 1990 році прийняли Міжнародну конвенцію про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей. Асамблея підкреслила необхідність прийняття подальших заходів для забезпечення дотримання прав людини та основних свобод всіх мігрантів. Міжнародне співтовариство має приділяти більше уваги значній кількості мігрантів, що опинилися в скрутному становищі далеко від дому і які потребують допомоги і захисту. Відповідно до оцінок експертів, кожен тридцять п'ятий житель планети є мігрантом, який живе і працює за межами своєї країни. Мігранти є серед населення всіх країн.

Іменини за православним календарем святкують Захар та Сава.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік редакція розповідала якими були новорічні ялинки у центрі Луцька у попередні роки. Нагадаємо, святкове засвічення головних новорічних красунь міста традиційно відбувається 19 грудня.

Два роки тому Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку". Держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк".

У 2015 році юні вихованці модельного агента «Панна» вперше продемонстрували свої вміння під час вечору моди у Луцьку.

Реалізація проекту «Активні мешканці – ефективні власники» завершилася у Луцьку у 2014 році. Впродовж року поляки вчили лучан як ефективно управляти об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків.

Народилися:

У цей день народилися український письменник, режисер, драматург Микола Куліш, український письменник, племінник Лесі Українки Юрій Косач, англійський фізик, який відкрив електрон, лауреат Нобелівської премії 1906 року Джозеф Томсон, маляр-імпресіоніст з нахилом до ліризму і неовізантист, за фахом фізик-хімік Петро Холодний, німецький та європейський політик, канцлер ФРН (1969-74), лауреат Нобелівської премії миру Віллі Брандт, український фізик Віктор Бернацький, російський актор кіно й цирку, клоун Юрій Нікулін, український поет Олександр Богачук, американський кінорежисер, дворазовий лауреат премії «Оскар» Стівен Спілберг, поет, перекладач Наталія Горішна, український письменник Борис Ткаченко, американська поп-співачка, володарка п'яти премій «Греммі» Кристіна Агілера, український хімік-неорганік, ректор Київського університету у 1985-2008 роках, академік НАНУ, Герой України Віктор Скопенко, американський кіноактор Бред Пітт, українська письменниця та сценаристка Марина Соколян, українська спортсменка Анжела Балахонова.

Сталося:

1890 — у Лондоні відкрили першу у світі підземну електрифіковану залізницю (метрополітен). Перед тим поїзди метро рухали паровози.

1920 — Раднарком УРСР ухвалив постанову «Про облік музичних інструментів» — один із нормативних актів, за якими переслідували кобзарів.

1940 — в Третьому Рейху затвердили директиву № 21 («план Барбаросса» — кодова назва плану нападу Німеччини на СРСР).

1958 — американці провели перший сеанс передачі голосу через супутник.

1972 — президент США Річард Ніксон віддав наказ про бомбардування Північного В'єтнаму. Операція тривала 11 днів, загинуло 1600 цивільних людей.

1998 — вперше за 130 років Палата представників Конгресу США почала слухання з імпічменту американського президента — Білла Клінтона (за неправдиві свідчення у ході сексуального скандалу з Монікою Левінскі).

2007 — Юлія Тимошенко стала прем'єр-міністром України. На пленарному засіданні Верховної Ради України за неї віддали голоси 226 народних депутатів України від парламентської коаліції БЮТ та НУ-НС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus