USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

18 лютого: події, факти, дні народження

18 Лютого 2014 00:01
Сьогодні день народження відзначають голова Старовижівської райдержадміністрації Володимир Семенюк (на фото), депутат Луцької міськради Антон Сосновський, проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає міцного здоров’я, добробуту, успіхів у роботі.

Іменини за православним календарем святкують Феодосій, Агафія. Василина, Макар та Антон.

Наша хроніка:

Торік ми інформували про те, хто переміг на проміжних виборах до облради.

Два роки тому на Волині сільський голова добровільно відмовився від своєї посади.

Три роки тому двох волинян викрили у торгівлі людьми.

У 2010 році створили нове управління Держінспекції з контролю за використанням та охороною земель головного управління Держкомзему.

П’ять років тому на Волині виявили підпільний цех із виготовлення горілки.

Народилися:
18 лютого народилися англійська королева, яка одержала прізвисько Кривава Мері, Марія І Тюдор, італійський фізик і філолог, на честь якого названа одиниця електричної напруги, Алессандро Джузеппе Вольта, український скульптор Теодозія Бриж, український педагог і громадська діячка, одна з піонерок українського жіночого руху Софія Русова, український вчений, помолог і плодовод Лев Симиренко, американська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон, італійський автогонщик, підприємець, виробник автомобілів Ferrari Енцо Феррарі, чеський і американський кінорежисер і сценарист, лауреат двох «Оскарів» Мілош Форман («Політ над гніздом зозулі», «Народ проти Ларрі Флінта»), український державний і політичний діяч Микола Підгорний, англійський футболіст і тренер Боббі Робсон, журналістка, художниця й музикант, більш відома своїм шлюбом із Джоном Ленноном Йоко Оно, іспанський кутюр'є Пако Рабанн, американська акторка, виконавиця головної ролі в телесеріалі «Детективне агентство «Місячне сяйво» Сибіл Шепард, американський кінорежисер, кіносценарист Джон Г'юз («Сам удома», «Бетховен»), американський актор Джон Траволта («Кримінальне Чтиво», «Пароль «Риба-Меч», «Без обличчя»), російський композитор, поп-співак Аркадій Укупник.

Сталося:
1676 – Ісаак Ньютон заявив: «Я бачив далі, бо стояв на плечах гігантів».

1885 – уперше опубліковані «Пригоди Гекльберрі Фіна» Марка Твена.

1913 – Педро Ласкуран встановив рекорд, пробувши на посаді президента Мексики одну годину. Він прийняв присягу, призначив спадкоємця й пішов у відставку.

1930 – американський учений Клод Томбо виявив 9-у планету Сонячної системи – Плутон. Повідомлення про це було зроблено 13 березня.

1937 – за загадкових обставин застрелився один з найвідоміших лідерів СРСР нарком Серго Орджонікідзе.

1966 – завершене видання першої Української Радянської Енциклопедії у 17-ти томах.

1979 – уперше за багато століть у Сахарі випав сніг.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Хорватією та Угандою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вітальник Показати IP 18 Лютого 2014 07:47
Сосновський Антон закинув політику і живе у вдови в селі на повному її утриманні. Молодець, добре прилаштувався, і гроші японцям немає потреби збирати. З Днем народження, Тошка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus