USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

2 грудня: події, факти, дні народження

2 Грудня 2016 00:00
День народження другого грудня святкують радіоведуча Анастасія Передрій (на головному фото), фотограф Аня Мурзіна, журналістка Юлія Наджар-Троцюк та дизайнер Катерина Бай.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає імениниць та зичать їм гарного настрою, величезного щастя, нескінченної любові, достатку в родині, кар’єрного зростання, хороших друзів і, звичайно ж, здоров’я!
Аня Мурзіна
Аня Мурзіна
Юлія Наджар-Троцюк з сім'єю
Юлія Наджар-Троцюк з сім'єю
Катерина Бай
Катерина Бай
Сьогодні – Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Дата обрана невипадково: саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня волинських волонтерів нагородили у столиці. Премії удостоїли тих, звичайних людей, хто «робить надзвичайні речі», серед них - Сергій Рижков, Оксана Демчинська та Яна Ковальчук.

Також минулого року у цей день на Волині викрили підпільну заправку. Незаконну реалізацію пального організатори підпільного бізнесу фіксували через незареєстровані реєстратори розрахункових операцій (касові апарати).

Два роки тому у Луцьку в Стир запустили амура і товстолоба. Зроблено це було з метою відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану водойми.

Окрім того, 2 грудня 2014 року луцька газета припинила існування. Газета «Аверс-прес» припиила свою роботу у зв’язку з економічною недоцільністю.

А у 2013 році на Волині лось перестрибнув через машину на ходу. Перескочивши через «Жигулі», мов нічого не сталося, тварина побігла далі автотрасою.

2012 року у Луцьку обрали «Княгиню Волині». За результатами трьох конкурсів титул «Княгиня Волині» виборола Діна Лоза.

Народилися:

2 грудня народилися український письменник, поет, громадський і політичний діяч Петро Осадчук, італійський модельєр Джанні Версаче, український поет-пісняр Степан Галябарда («Шикидим», «На Україну повернусь»), американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 року Гері Стенлі Беккер, український скрипаль і педагог Анатолій Баженов, американська кіноакторка Люсі Ліу(«Шанхайський полудень», «Ангели Чарлі», «Убити Білла»), український тележурналіст Олександр Богуцький, український футболіст Сергій Кандауров, канадська співачка Неллі Фуртадо, американська поп-співачка Бритні Спірз.

Сталося:

1015 — князь Ярослав Мудрий посів у Києві великокняжий престол.

1804 — Папа Римський Пій VII на урочистій церемонії в соборі Нотр-Дам проголосив Наполеона Бонапарта імператором Наполеоном I.

1805 — Під Аустерліцом у Моравії Наполеон Бонапарт розгромив об'єднану російсько-австрійську армію.

1816 — У Лондоні луддити (борці з верстатами) влаштували масові акти знищення машин і верстатів на підприємствах.

1823 — У посланні до Конгресу президент США Джеймс Монро проголосив принцип політичного невтручання європейських держав у справи Американського континенту («доктрину Монро») — «Америка для американців!».

1870 — Рим проголошено столицею Італії.

1896 — у приміщенні Харківського оперного театру (тепер - обласна філармонія) відбувся перший в Україні публічний кіносеанс.

1901 — Американець Кінґ Жилетт запатентував безпечну бритву з двостороннім одноразовим лезом — жилетку.

1942 — Група вчених з університету Чикаго на чолі з Енріко Фермі продемонструвала керовану ядерну реакцію на першому ядерному реакторі.

1961 — Кубинський лідер Фідель Кастро вперше публічно заявив, що він марксист-ленініст і має намір вести Кубу до комунізму.

1966 — Постановою Ради Міністрів СРСР створено Івано-Франківський інститут нафти та газу.

1998 — Колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка заарештовано у Швейцарії за звинуваченням у відмиванні викрадених державних грошей.

2001 — Одне з найбільших банкрутств у світовій історії: найбільша нафтова корпорація США «Enron» оголосила про своє банкрутство. Розслідування «справи Enron» (топ-менеджери компанії й аудитори займалися приписками) потягло за собою серію корпоративних скандалів у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 2 Грудня 2016 11:28
Прикольно, брітні спірс вони згадали, а у мого дружбана Віталія Петровича днюха, то не в курсі! Будь здоровий та веселий!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus