USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

2 грудня: події, факти, дні народження

2 Грудня 2015 00:00
День народження другого грудня святкують журналістка Анастасія Передрій (на фото), фотограф Аня Мурзіна, журналістка Юлія Троцюк та дизайнер Катерина Бай.

Також з Днем народження вітають лучанку Оксану Козубовську. Друзі, рідні та близькі бажають їй позитивних емоцій, удачі та реалізації всіх планів.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить міцного здоров'я, натхнення та професійних успіхів. Нехай у об'єктиві вашого життя будуть лише яскраві кадри, а в душі повниться добром.

Сьогодні – Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Дата обрана невипадково: саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня підприємці Волині вимагали прозорої співпраці з лісомисливським господарством області, втім, як кажуть, їх лишають сировини і не виконують договірних зобов’язань.

2013 року у цей день у Луцьку показали шедеври світової документалістики. Тоді на Волині стартував Всеукраїнський кінофестиваль Docudays.ua.

Окрім того, тоді 8-річний українець передав послання Януковичу.

А у 2011 році у Луцьку показали унікальні ікони і макраме. Вироби з бісеру, вишиті сорочки, картини, вишивки, макраме та ікони, виготовлені на заняттях гурткової роботи, зокрема з бісероплетіння створили лучани із особливими потребами.

Народилися:

2 грудня народилися український письменник, поет, громадський і політичний діяч Петро Осадчук, італійський модельєр Джанні Версаче, український поет-пісняр Степан Галябарда («Шикидим», «На Україну повернусь»), американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 року Гері Стенлі Беккер, український скрипаль і педагог Анатолій Баженов, американська кіноакторка Люсі Ліу(«Шанхайський полудень», «Ангели Чарлі», «Убити Білла»), український тележурналіст Олександр Богуцький, український футболіст Сергій Кандауров, канадська співачка Неллі Фуртадо, американська поп-співачка Бритні Спірз.

Сталося:

1015 — князь Ярослав Мудрий посів у Києві великокняжий престол.

1804 — Папа Римський Пій VII на урочистій церемонії в соборі Нотр-Дам проголосив Наполеона Бонапарта імператором Наполеоном I.

1805 — Під Аустерліцом у Моравії Наполеон Бонапарт розгромив об'єднану російсько-австрійську армію.

1816 — У Лондоні луддити (борці з верстатами) влаштували масові акти знищення машин і верстатів на підприємствах.

1823 — У посланні до Конгресу президент США Джеймс Монро проголосив принцип політичного невтручання європейських держав у справи Американського континенту («доктрину Монро») — «Америка для американців!».

1870 — Рим проголошено столицею Італії.

1896 — у приміщенні Харківського оперного театру (тепер - обласна філармонія) відбувся перший в Україні публічний кіносеанс.

1901 — Американець Кінґ Жилетт запатентував безпечну бритву з двостороннім одноразовим лезом — жилетку.

1942 — Група вчених з університету Чикаго на чолі з Енріко Фермі продемонструвала керовану ядерну реакцію на першому ядерному реакторі.

1961 — Кубинський лідер Фідель Кастро вперше публічно заявив, що він марксист-ленініст і має намір вести Кубу до комунізму.

1966 — Постановою Ради Міністрів СРСР створено Івано-Франківський інститут нафти та газу.

1998 — Колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка заарештовано у Швейцарії за звинуваченням у відмиванні викрадених державних грошей.

2001 — Одне з найбільших банкрутств у світовій історії: найбільша нафтова корпорація США «Enron» оголосила про своє банкрутство. Розслідування «справи Enron» (топ-менеджери компанії й аудитори займалися приписками) потягло за собою серію корпоративних скандалів у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus