USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2017 стане Роком інформаційних технологій у Луцьку

2 Листопада 2016 22:19
Масштабні заходи, які дозволять стимулювати розвиток в місті IT-стартапів і експортних IT-компаній, планують провести у Луцьку в 2017 році. В результаті цього наступний рік планують оголосити Роком інформаційних технологій.

Про це стало відомо під час прес-конференції за участі представників "Луцького IT-кластера" та департаменту економічної політики міської ради.

Відтак, у 2017 році запланували проведення просвітницьких конференцій та майстер-класів, випуск інформаційних матеріалів про потенціал міста з точки зору розвитку IT-бізнесу, проведення профорієнтаційних уроків в школах для учнів 9 та 11 класів, - повідомили організатори.

Зі слів заступника міського голови Луцька Сергія Григоренка, ІТ-галузь в Україні - одна із найбільш перспективних, зараз вона займає 3-тє місце за вкладом в ВВП. «Луцьк має величезний потенціал щодо розбудови тут ІТ-компаній і важливо зараз скористатись ситуацією та мотивувати наших мешканців до розвитку в цій галузі», - сказав Григоренко.

Окрім того, під час прес-конференції було запропоновано долучати до проекту представників IT-галузі з Вараша, Ковеля, Нововолинська та Володимир-Волинського, а не обмежуватися лише обласним центром Волині.

Своєю чергою, засновник "Луцького IT-кластера" Віктор Левандовський зазначив, що IT-галузь має великий потенціал, але поки, на жаль, не є надто розвиненою в Луцьку. На його думку, план дій допоможе втілити ідею із розвитку ІТ-індустрії в регіоні. «Бізнес та влада, об’єднавши зусилля, я переконаний, зможуть швидше досягти спільної бажаної мети», - зазначив Левандовський.

З його слів, Луцьк є одним із найпривабливіших міст з точки розвитку ІТ-галузі, адже знаходиться в західній частині України, поблизу європейського кордону. Також щорічно в обласному центрі Волині випускаються спеціалісти із технічними знаннями. Він зазначив, що працівники IT-галузі приносять кошти до державної та місцевої казни, а не виводять їх в офшори. Саме тому важливим етапом розвитку цієї галузі є створення необхідних умов для комфортної роботи кваліфікованих спеціалістів.

«Я серйозно розпочав займатися математикою у 14 років, цей вік вважається оптимальним для старту кар'єри IT-спеціаліста. Саме тому особливу увагу у своїй діяльності ми зосереджуємо на школярах», - розповів Левандовський. Він зазначив, що минулого року кількість абітурієнтів, що подала документи на технічні спеціальності у Луцьку зросла на понад 30%. Пов'язує він це і з діяльністю кластеру, який проводив активну роботу із майбутніми випускниками та їх батьками з метою заохотити майбутніх абітурієнтів обрати технічну спеціальність.
Своєю чергою, власник луцької компанії «Ідейл» Вадим Махомед закликав владу не залишатися осторонь заходів, які мають ІТ-спрямування.

«Роботу IT-спеціаліста можна порівняти із роботою будівельника. Коли потрібен невеличкий ремонт, то ним займається один або двоє працівників. Будівництвом приватного будинку опікується бригада будівельників. Побудувати багатоповерховий будинок під силу лише компанії. Так само і в IT: з невеличким проектом впорається фрілансер, а вже складніші проекти вирішити самостійно не вдасться. Саме для цього ми створили кластер та продовжуємо пошуки талановитих програмістів», - розповів бізнесмен.

Приєднався до обговорення також голова Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк. Від відзначив, що у довгостроковому, до 2030 року, проекті стратегічного плану розвитку луцька IT-галузь зобов'язана зайняти провідне місце. Зі слів Гоцалюка, важливою умовою для розвитку IT-галузі в Луцьку є активне пропагування міста серед відповідних спеціалістів, запрошення на круглі столи та засідання представників галузі з інших міст, розвиток інфраструктури та допомога фірмам, які знаходяться на початковому етапі свого становлення.

Організатори повідомили, що першим спільним заходом стане конференція "Нові можливості IT-бізнесі для молоді Луцька", що відбудеться 19 листопада. Надалі ж обіцяють всебічну допомогу молодим спеціалістам у вигляді безкоштовного навчання та стажування, а також подальшого працевлаштування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцький ІТ-кластер Показати IP 3 Листопада 2016 09:24
Конференція "Нові можливості в IT-бізнесі для молоді Луцька”: https://www.facebook.com/events/1092384350830930/ https://vk.com/lutskitconf
А до Луцький ІТ-кластер Показати IP 3 Листопада 2016 19:26
А ссилка ліва.
Володимир до А Показати IP 4 Листопада 2016 08:47
Там дві ссилки: facebook та vk. І обидві праві.
кіт Показати IP 4 Листопада 2016 10:17
як заголовок повязаний зі змістом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus