USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

21 лютого: події, факти, дні народження

21 Лютого 2019 00:00
День народження 21 лютого святкує луцький автоквестер та мандрівник Костянтин Суріков. Друзі, знайомі та близькі вітають його зі святом та бажають залишатись таким ж позитивним, життєрадісним та готовим до нових пригод. А ще - удачі у всіх починаннях, приємних сюрпризів долі та міцного здоров‘я.

Також день народження сьогодні відзначають фотограф Вадим Павлосюк, музикант Сергій Гнатюк, завідувач Луцького міського госпрозрахункового лікувально-діагностичного центру «Здоров’я жінки» Людмила Азімова та волинський художник Микола Ковальчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає всіх іменинників зі святом і бажає радості, достатку, незабутніх подій, нових перемог, натхнення. Нехай кожен новий день дарує удачу і прекрасний настрій!



Рідні та друзі вітають зі святом медика з Луцька Жанни Бляшук. Їй бажають процвітання, непохитного здоров'я, сімейного затишку, позитивних емоцій. А ще – вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму!



Також день народження сьогодні святкує юна лучанка Анастасія. Мама, тато й братик зичать їй щастя, здоров’я, побільше сонячних днів, приємних сюрпризів та вірниї і надійних друзів!


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні – Міжнародний день рідної мови. Він відзначається з ініціативи ЮНЕСКО з 2000 року. Його мета – привернути увагу до підтримки мовного й культурного розмаїття.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція інформувала про те, що завдяки концерту Олега Скрипки у Луцьку зібрали 300 тис. на будівництво храму у Волновасі.

Два роки тому в Луцьку врятували врятували від самогубства неповнолітню - учасницю «Групи смерті». Завдяки вчасному інформуванню поліції вдалося врятувати життя – дитину зупинили на 50-ому кроці. Тобто, вже на останньому завданні.

2016 року дванадцять яскравих боїв відбулися у клітці з ММА серед учасників змагань Міжнародного турніру козацького двобою «Pride-2016». У вагових категоріях до 60 кілограмів та понад 93 кілограми змагалися українці, білоруси та азербайджанці.

У 2015 році редакція розповідала про небайдужих волинян, які за власний кошт виготовляють маскувальну сітку. До пункту плетіння щоразу приходить все більше волонтерів. Одні приносять необхідну тканину, інші її розрізають на потрібні смужки, а ще одна група працюючих обв’язує сітку.

21 лютого 2014 року тоді ще президент України Віктор Янукович з обмеженим колом особливо довіреної охорони о 22:40 вилетів на Харків. Літаку був поставлений маршрут Київ - Харків - Маріуполь - РФ.

Народилися:

Цього дня народилися український археолог Вікентій Хвойка, український військовий діяч, генерал-майор УГА Осип Микитка, радянський державний і партійний діяч, голова радянського уряду протягом 16 років Олексій Косигін, український поет, критик, літературознавець Олег Соловей, історик, професор, академік НАНУ, директор Інституту археології НАНУ, народний депутат України 3 і 4 скликання Петро Толочко, український письменник Володимир Малик, український композитор, народний артист УРСР Ігор Шамо, американський актор Вільям Болдуїн («Не кажи нічого», «Головний підозрюваний», «Вірус», «Чесна гра», «Народжений четвертого липня»), американський письменник українського походження Чак Паланик («Бійцівський клуб»), американська акторка і співачка Дженніфер Лав Х’юїтт.

Сталося:

1431 – розпочався суд над Жанною д'Арк.

1784 – відповідно до указу Катерини ІІ порт і фортеця Ахтіар у Криму перейменовані на Севастополь.

1789 – засноване місто Миколаїв.

1842 – американець Джон Грінау запатентував швейну машинку.

1852 – помер письменник Микола Гоголь.

1878 – у Нью-Гейвені випущена перша в світі телефонна книга, що включала 50 імен.

1914 – у Монреалі створене українське видавництво «Новий світ».

1919 – у Києві вийшов перший номер газети «Комунар» (нині «Вечірній Київ»).

1920 – утворена Державна комісія з електрифікації Росії (ГОЕЛРО).

1947 – у США з'явилася фотокамера «Полароїд».

1948 – набули чинності два секретних укази президії ВР СРСР, відповідно до яких були арештовані і вислані з Західної України десятки тисяч жителів, занесених НКВС у списки кулаків і українських націоналістів.

1961 – у Радянському Союзі створене Агентство преси «Новости».

1990 – на екрани Франції вийшов фільм режисера Люка Бессона «Нікіта».

1992 – Рада Безпеки ООН прийняла рішення про введення військ до Югославії.

1993 – у Донецьку Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках із жердиною в закритих приміщеннях – 6 метрів 15 сантиметрів.

1998 – пісня Селін Діон «My Heart Will Go On» очолила чарт. Пісня, ввійшла до саундтреку до фільму «Титанік» і стала найбільшим хітом Діон, зробивши її суперзіркою.

2007 – прем'єр-міністр Італії Романо Проді подав у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus