USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

22 червня: події, факти, дні народження

22 Червня 2018 00:00
День народження 22 червня святкує чарівна лучанка Ірина Сорочан. Родина та друзі вітають іменинницю, зичать їй побільше яскравих емоцій і незабутніх вражень. Щоб паморочилося в голові від любові, а земля йшла з-під ніг від щастя. Щоб тебе завжди зігрівали теплі слова близьких і рідних, щоб твого серця ніколи не торкнулася тінь розчарувань. Побільше тобі в житті посмішок і позитиву. Живи, мрій, люби, світися, насолоджуйся, дивуйся!

Окрім того, святкує сьогодні журналістка Катерина Лозицька. Друзі та колеги зичать їй здоров’я і натхнення, любові і уваги, тепла і сонячного настрою, успіхів у всьому, яскравих вражень і веселки емоцій!
Катерина Лозицька
Катерина Лозицька

22 червня відзначає день народження начальник відділу планування доходів та фінансового моніторингу управління фінансів Ковельської райдержадміністрації Олена Цегельник. Колеги вітають її зі святом, бажають вічної весни в душі, співу птахів, яскравого сонця, жіночого щастя, квітів і посмішок. Нехай у вашому домі завжди панує мир, любов, тепло, радість, благополуччя і добро.
Олена Цегельник
Олена Цегельник

Святкують сьогодні і екс-заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська та екс-сдепутат Волинської обласної ради Василь Денисовець.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає щастя та мудрості, краси, грації та свіжості. Нехай вас завжди оточують повага, ніжність і тепло.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні – День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня на Волині визначили кращого державного службовця. За результатами конкурсу призове місце здобула Алла Лотвіна, державний реєстратор відділу державної реєстрації Горохівської райдержадміністрації.

Два роки тому у Володимирі-Волинському стартував художній пленер. Мета пленеру - розкрити Володимир-Волинський з різних сторін. Організатори очікують, що роботи митців передадуть різнобарвність міста.

Фінальний концерт у рамках 12-го міжнародного музичного фестивалю «Стравінський та Україна» відбувся у Палаці культури міста Луцька у 2015 році. Завдяки фестивалю Волинь відкрила для себе провідні мистецькі колективи, солістів-інструменталістів, вчених-музикознавців з багатьох країн світу.

Про те, як на один вечір вулиці Луцька перетворились на велику загадку редакція розповідала у 2014 році. Розгадувати її взялись учасники автомобільного квесту, який відбувся у місті.

Народилися:

Цього дня народилися німецький філософ, філолог, мовознавець Вільгельм Гумбольдт, російський фізик, творець рентгенівської спектроскопії Георгій Вульф, німецький фізик Густав Герц, німецький письменник Еріх Марія Ремарк, український педагог, громадсько-політична діячка, сестра Степана Бандери Марта-Марія Бандера, український дипломат і політик, голова Народного руху у 1999-2003 роках Геннадій Удовенко, радянська і російська акторка Наталія Варлей («Кавказька полонянка», «Вій»), литовський актор театру й кіно Юозас Кіселюс (Артур Банга в «Довгій дорозі в дюнах»), радянська і російська акторка театру й кіно Світлана Крючкова (фільми «Велика перерва», «Старший син», «Стомлені сонцем»), американський письменник, автор популярних інтелектуальних детективівДен Браун («Код Да Вінчі», «Цифрова фортеця», «Ангели й демони»), російський журналіст і телеведучий грузинського походження Отар Кушанашвілі, український футболіст Владислав Прудіус, український гімнаст, віце-чемпіон Олімпіади-2000Роман Зозуля.

Сталося:

860 – після невдалої атаки київських князів Аскольда й Діра на Царгород імператор Візантії Михайло III уклав із ними договір про «мир і любов», заплативши великий викуп.

1633 – у домініканському монастирі святої Мінерви в Римі Галілео Галілей навколішки зрікся свого світогляду, заснованого на теорії Миколая Коперника. Це відбулося на тому самому місці, де Джордано Бруно вислухав смертний вирок.

1634 – видатний голландський художник Рембрандт одружився з Саскією ван Уйленбург, оспіваною ним на багатьох полотнах.

1675 – англійський король Карл II заснував обсерваторію в Гринвічі. Меридіан, що проходить через обсерваторію, англійські моряки прийняли за точку відліку.

1812 – французький імператор Наполеон Бонапарт видав наказ по армії, який сприйняли як оголошення війни Росії (перші частини його армії, польські, перетнули Німан і вторглася в територію Російської імперії через два дні).

1889 – Німеччина першою в Європі запровадила пенсії по старості.

1923 – президія Ради народного господарства УСРР у Харкові прийняла рішення про ліквідацію 127 гуралень в Україні.

1933 – секретар ЦК КП(б)У Павло Постишев оголосив про масові арешти серед буржуазної інтелігенції України.

1941 – напад Третього Рейху на Радянський Союз.

1941 – у тюрмах Західної України розпочалися розстріли ув’язнених – переважно діячів ОУН, інтелігенції та національно свідомих громадян.

1944 – початок Білоруської операції радянських військ проти німецьких, що призвело до розгрому німецької групи армій «Центр» і значного послаблення всього німецького Східного фронту

1960 – офіційний розрив відносин між Радянським Союзом і Китаєм. Приводом до цього став обмін образами між лідерами двох держав: Микита Хрущов назвавМао Цзедуна сталіністом, а той Хрущова – ревізіоністом.

1981 – Марк Девід Чепмен визнав себе винним в убивстві Джона Леннона.

1989 – після безладів у Казахстані першим секретарем ЦК Компартії КазРСР призначений Нурсултан Назарбаєв, майбутній президент.

1994 – президент України Леонід Кравчук видав розпорядження «Про повернення релігійним організаціям культового майна» з вимогою до місцевих органів влади забезпечити до 1 грудня 1997 року передачу в безоплатне користування або повернення у власність релігійних організацій культових будівель та майна, які перебувають у державній власності та використовуються не за призначенням.

1994 – у Гельсинкі Україна спільно з 40 країнами підписала Декларацію з питань навколишнього середовища та охорони здоров’я в Європі.

2002 – землетрус силою 6,5 бала за шкалою Ріхтера в Західному Ірані, загинула 261 особа.

2010 – Аварія поїзда в Конго. Біля Пуент-Нуара чотири переповнені людьми вагони зійшли з рейок і зірвалися в яр. Загинуло близько 70 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus