USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

22 листопада: події, факти, дні народження

22 Листопада 2019 00:00
День народження 22 листопада відзначає головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Михайло Бучак.

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає його з днем народження та зичить міцного здоров'я, довголіття та життєвих гараздів! Також бажаємо зберігати притаманну стійкість, силу духу та життєвий оптимізм в будь-якій ситуації!

Також свято сьогодні і у власниці магазину Notix Аліни Масюк. Зичимо іменинниці міцного здоров’я, творчого натхнення, великого людського щастя, добробуту, миру і злагоди у родині.
Аліна Масюк
Аліна Масюк
Рідні і близькі вітають із днем народження Тетяну Пшенюк. Іменинниці зичать міцного здоров'я, мирного неба над головою і невичерпної наснаги, а також щедрих дарунків долі та здійснення найсміливіших мрій!

День народження цього дня відзначають завідувач дошкільного навчального закладу №9 Тетяна Ковальова та голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської п’ятидесятників єпископ Михайло Близнюк, арт-критик і колекціонер Людмила Березницька, журналісти Микола Бєлов та Катерина Зубчук.
Людмила Березницька
Людмила Березницька
Катерина Зубчук
Катерина Зубчук
Редакція зичить іменинникам творчої наснаги, щоб доля була сонячною, а поруч були тільки вірні та щирі друзі.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня високі спортивні результати вихованців спортивного клубу «Воїн» відзначили на всеукраїнському рівні.

Про очистку головних каналів у Центральному парку культури та відпочинку Луцька ми розповідали два роки тому. Одночасно там тривало викладення бруківки на одній з алей та розчистка території.

У 2016 році луцька «Волинь» посіла 10-е місце в рейтингу наймолодших команд Європи. Середній вік гравців команди Волині склав 23,24 року.

Юні волиняни здобули перемогу у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Знайомі обличчя», який відбувся у Львові у 2015 році.

Народилися:

22 листопада народилися англійський підприємець, засновник першого у світі туристичного агентства Томас Кук, французький письменник Андре Жід(«Плоди землі»), французький генерал, політичний і державний діяч Шарль де Голль, радянський конструктор гелікоптерів Михайло Міль, радянський поет-пісняр, автор текстів десятків популярних пісень Микола Добронравов («Беловежская пуща», «Как молоды мы были», «Надежда», «Птица счастья», «Трус не играет в хоккей»), український промисловець і політик Валентин Ландик, італійський футболіст і тренер Невіо Скала, журналіст і телеведучий Савік Шустер, український підприємець, президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс, український живописець Микола Хрусталенко, німецький тенісист Борис Беккер, українська легкоатлетка Наталія Сидоренко-Тобіас, американська кіноакторка і співачка Cкарлетт Йоханссон («Острів», «Ще одна з роду Болейн», «Чорна орхідея»), український скрипаль Валерій Соколов.

Сталося:

1708 — РПЦ, з ініціативи Петра І, проголосила анафему гетьману Івану Мазепі, яка, попри майже трьохсотлітню давність та неправомірність накладення і досі вважається Московським партіархатом легітимною.

1906 — у Російській імперії почалася аграрна Столипінська реформа.

1975 — В Іспанії відновлено монархію — після смерті диктатора Франсиско Франко влада в країні перейшла до призначеного ним спадкоємця, 37-річного принца Хуана Карлоса Бурбона, котрий цього дня став королем Іспанії.

1990 — 65-річна Маргарет Тетчер оголосила про свою відставку з поста прем'єр-міністра країни.

2004 — початок Помаранчевої революції.

2005 — указом Президента Віктора Ющенка в Україні 22 листопада проголошено Днем Свободи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus