USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

23 червня: події, факти, дні народження

23 Червня 2018 00:00
День народження 23 червня відзначає народний депутат України, доктор філологічних наук, професор Ірина Констанкевич.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинницю та бажає міцного здоров'я, невичерпного натхнення, процвітання, благополуччя, затишку сімейного вогнища.

Нехай усі Ваші мрії та плани здійсняться, доля буде до Вас прихильною, надійних друзів, поваги від колег, а також сили для щоденної праці на благо України.

Колеги по фракції, друзі та соратники вітають з днем народження депутата Ковельської міської ради від Українського об'єднання патріотів - УКРОП Ігоря Пініса. Йому бажають святкового настрою, міцного здоров'я, щастя та процвітання, здійснення усіх мрій та сподівань. Нових досягнень, довголіття, плідної праці на благо міста та держави.
Ігор Пініс
Ігор Пініс
Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження лікаря-анестезіолога Руслана Січкарука. Колеги бажають йому міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву і добра.

Батьки, брат, бабуся з дідусем та хресний свої вітання з нагоди дня народження шлють Анні Сорочан. Бажають їй здоров'я, квітучої долі, здійснення усіх сподівань, вірних друзів поруч та безліч незабутніх моментів у житті.
Анна Сорочан
Анна Сорочан
Також сьогодні святкують день народження начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова, футболіст, паралімпієць Роман Ткачук та дизайнер і фотограф Максим Томащук.

ІА Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає миру, добробуту та здійснення мрій. Нехай життя повниться щастям та любов'ю, буде зігріте добром та підтримкою друзів та близьких, усілякими гараздами.
Лілія Єлова
Лілія Єлова
Максим Томащук
Максим Томащук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у Луцьку пом’янули розстріляних у Луцькій тюрмі.

У 2016 році відпочивальники відкривали купальний сезон на Світязі.

У 2015 луцька молодь провела ніч у тюрмі. Перевтілитися у в’язнів Луцької тюрми НКВС зразка 1941 року у справжній тюремній камері, аби зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії та не допустити їх повторення мали змогу учасники акції «Ніч у Луцькій тюрмі».

У 2014 році офіційний титул «Перша принцеса планети-2014» отримала маленька лучанка Анюта Климовець.

У 2013 році у цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про дивне хобі моделі з Луцька. Професійна модель з Волині, подорожуючи Азією, вигадала для себе дивне хобі – колекціонувати моря.

Крім того, у Луцьку стартував сезон літніх кінопереглядів. Кіно під відкритим небом відкрили у Луцьку.

23 червня 2011 року на Волині вибрали кращу медсестру. У Луцьку відбувся 16 обласний конкурс «Краща медична сестра Волині».

Народилися:

23 червня народилися імператриця Франції, перша дружина Наполеона Бонапарта Жозефіна де Богарне(Бонапарт), український мовознавець, бібліограф, історик, журналіст, етнограф Зенон Кузеля, російська поетеса Анна Ахматова (Горенко), радянський інженер, конструктор авіаційних двигунів Микола Кузнєцов, український кінорежисер Григорій Кохан («Хліб і сіль», «Народжена революцією», «Убити шакала»), російський і радянський актор Олександр Кайдановський («Свій серед чужих, чужій у своїх», «Крах інженера Гаріна», «Сталкер»), український політик, журналіст, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у 2005-2009 роках Віталій Шевченко, російський і радянський тележурналіст Олександр Любимов, американський рок-музикант, ударник авангардної групи Sonic Youth Стів Шеллі, російський поп-співак Валерій Меладзе, французький футболіст Зінедін Зідан, українська гімнастка Тетяна Лисенко, французький футболіст Патрік Вієйра, український біатлоніст В'ячеслав Деркач, український футболіст Олександр Яковенко.

Сталося:

1868Крістофер Шоулз зі штату Вісконсин одержав патент на друкарську машинку.

Найперша з відомих конструкцій друкарських машинок була запатентована Генрі Міллом в Англії в 1714 році. Пізніше, в 1808 році, італієць Пеллегріно Туррі виготовив друкарську машинку власної конструкції для графині Кароліни Фантоні де Фівіззоно. Мадам Кароліна не могла писати листа від руки, так як страждала сліпотою, і прилад потрібен був для того, щоб вона могла вести листування з друзями. Однак зразок інженерної думки не зберігся. Докази ж існування друкарської машинки Туррі існують і сьогодні – збереглися листи графині.

Однак перша діюча друкарська машинка була створена в 1867 у Мілуокі, Вісконсін, США, Кристофером Шоулзом, Карлосом Глідденом і Самуелем Соле. Вона була розміром зі стіл, друкувала лише великими літерами, а результат друкування можна було побачити лише в кінці роботи, оскільки папір закладався у середину машини і був недоступним для огляду машиністці.

1987Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках з жердиною — 6 м 3 см

Стрибками з жердиною Бубка почав займатися у 1974 р. Його першим тренером був Віталій Петров, заслужений тренер СРСР, а пізніше його тренували Євген Волобуєв, Аркадій Шквира.

Чинний світовий рекордсмен зі стрибків з жердиною як у змаганнях на відкритій місцевості, так і у приміщенні. Сергій Бубка є 35-разовим рекордсменом світу. Він бив рекорди на літніх змаганнях 17 разів, а в закритих приміщеннях – 18.

2001розпочався триденний офіційний візит Папи римського Івана Павла II в Україну

26-річний понтифікат Івана Павла II став 3-м за тривалістю в історії Католицької Церкви після правління Святого Петра і блаженного Пія IX. За цей час понтифік відбув 250 пастирських поїздок, у тому числі 104 закордонні подорожі, подолавши шлях, який більш ніж втричі перевищує відстань від Землі до Місяця.

У ході цих вояжів він відвідав 1022 міста на всіх континентах і провів за межами Ватикану в цілому понад 822 доби. Ці цифри треба розглядати в контексті того, що перша закордонна подорож Папи в історії церкви взагалі відбулася тільки в середині XX століття, і зробив її Павло VI. Нездійсненою мрією Івана Павла II так і залишилася поїздка до Росії.

Ще один рекорд, встановлений Папою, пов'язаний з кількістю віруючих і паломників, до яких він безпосередньо звернувся за роки свого понтификата. Тільки у ході загальних аудієнцій у нього побували близько 17 мільйонів людей.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus