USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

25 березня: події, факти, дні народження

25 Березня 2018 00:00
День народження сьогодні відзначає журналіст, історик, фотограф та редактор «Хронік Любарта» Олександр Котис. Друзі та колеги від усього серця вітають іменинника та зичать йому удачі, невичерпного натхнення, нових цікавих досліджень та хороших людей на життєвому шляху. Нехай завжди супроводжує удача!

Також сьогодні святкують день народження екс-керівник департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської ОДА Володимир Банада, начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Волинській області Володимир Демидюк, Юлія Бас та Ксенія Васильєва.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає іменинникам міцного здоров’я, достатку, довголіття. Миру і добра, щедрих дарунків долі та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай завжди супроводжує удача, а над головою буде безхмарне і мирне небо!
Володимир Банада
Володимир Банада
Ксенія Васильєва
Ксенія Васильєва
Сьогодні – день Служби безпеки України.

Також 25 березня відзначають два міжнародні свята: День солідарності з працівниками, що містяться під вартою і зниклими безвісти та День пам'яті жертв рабства та трансатлантичної работоргівлі.

Іменини за православним календарем святкують Костянтин, Іван, Олександр, Володимир, Феофан, Сергій та Дмитро.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що у Білорусі відбувалися масові акції, присвячені Дню Волі.

У 2016 році цього дня тернопільський художник Володимир Чорнобай представив свій багаторічний мистецький проект «Органічні структури» у великому залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України у Луцьку.

Також російський музикант, лідер групи «Машина часу» Андрій Макаревич показав статистику, що характеризує «вставання Росії з колін».

У 2015 цього дня стало відомо про те, що У Луцькій міській раді - вакантне місце заступника міського голови.

Історії волинських вулиць від: Гітлера до Незалежності Волинські Новини публікували у 2013 році.

Також видання показало «хіт-парад найотруйніших підприємств Волині». Понад 7 тисяч тонн забруднюючих речовин викинули у повітря 150 підприємств та організацій Волині за 2012 рік.

Про волинянина, який готував виставку 25 років, читайте ТУТ.

Народилися:

Цього дня також народилися український військово-політичний діяч, активний учасник української національно-визвольної боротьби 1914-1921 років Іван Андрух, український політик, діяч ОУН, брат Степана Бандери Олександр Бандера, радянський нарколог, психотерапевт Олександр Довженко(створив відому методику лікування алкоголізму), український літературознавець, театрознавець Юрій Бойко-Блохін, український ентомолог, маляр і громадський діяч Степан Місько, народний артист України Олексій Омельчук, англійський співак, композитор і піаніст, чотириразовий володар «Греммі»Елтон Джон, український телевізійник, член телеклубу знавців «Що? Де? Коли?», бард, журналіст і письменник Борис Бурда, американська кіноакторка Maрша Кросс («Відчайдушні домогосподарки»), американська кіноакторка Сара Джессіка Паркер («Секс і місто»), український боксер-професіонал у суперважкій ваговій категорії Володимир Кличко.

Сталося:

1957лідери Бельгії, Франції, Німеччини, Італії і Люксембургу підписали римський договір про створення Європейської економічної спільноти (ЄЕС).

Нині ця інституція вже не існує. Її заснували з метою створення спільного ринку. Згідно з Римською угодою, шість країн вирішили створити економічне співтовариство, засноване на ширшому спільному ринку, що включає велику кількість товарів і послуг. Митні збори між шістьма країнами-учасницями були повністю скасовані до 1 липня 1968 року. В рамках ЄЕС в 1960-х роках розвивалися спільні економічні політики, особливо в області торгівлі і сільського господарства.

1992російський космонавт Сергій Крикальов повернувся на Землю після 10-місячного перебування на станції «Мир» і невдовзі став Героєм Росії №1 (він летів у космос з СРСР, а повернувся в іншу державу).

Саме Крикальову належить рекорд за загальною тривалістю перебування в космосі – 803 дні за шість стартів. Також Крикальов брав участь в польоті STS-60 - першому спільному американо-російському польоті на кораблі багаторазового використання (шатлі Discovery). Політ STS-60, що почався 3 лютого 1994, був другим польотом з модулем Spacehab і першим польотом з пристроєм WSF (Wake Shield Facility). Протягом восьми діб екіпаж корабля Discovery виконав багато різних наукових експериментів в галузі матеріалознавства, як у пристрої WSF так і в модулі Spacehab, біологічних експериментів і спостережень поверхні Землі. Крикальов виконав значну частину робіт з дистанційним маніпулятором. Зробивши 130 витків і пролетівши 5486215 кілометрів, 11 лютого 1994 корабель Discovery здійснив посадку в космічному центрі імені Кеннеді. Таким чином Крикальов став першим російським космонавтом, які вчинили політ на американському шатлі.

1998у Нью-Йорку американці Марк й Роберта Грісволд встановили світовий рекорд тривалості поцілунку – 29 годин без жодної перерви.

Це сталося під час шоу «Побережи дихання і поцілунок довше» в Нью-Йорку. Пара не переривалася на відпочинок і продовжувала стояти протягом всієї спроби встановити рекорд.

1999на трасі під Борисполем загинули в автокатастрофі лідер Народного руху України В'ячеслав Чорновіл та його водій Євген Павлов, які поверталися з Кіровограда.

Їхня «Тойота» пізно ввечері на великій швидкості врізалася в КамАЗ, що розвертався. Розслідування обставин смерті Чорновола тривають і донині. Соратники Чорновола та його син Тарас вважають загибель діяча політичним убивством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus