USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

25 вересня: дні народження, події, факти

25 Вересня 2017 00:00
День народження 25 вересня відзначають екс-півзахисник «Волині» Олег Герасимюк, директор Палацу культури міста Луцька, заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський та заступник Голови Національної поліції України - керівник патрульної поліції, боєць батальйону "Світязь" Олександр Фацевич.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів в усіх починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння.
Олег Герасимюк
Олег Герасимюк
Юрій Войнаровський
Юрій Войнаровський
Олександ Фацевич
Олександ Фацевич

Іменини сьогодні у Семена, Федора та Юліана.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня у Луцьку стартував фестиваль "Волинська княжна". У рамках фестивалю відбулися дитячий конкурс краси «Фея Луцького замку» та конкурс краси і жіночності «Волинська княжна».

Два роки тому змаганнями зі спортивної ходьби, бігом на різні дистанції та метанням списа розпочався командний чемпіонат України серед юнаків. Спортивне дійство відбувалося на оновленому луцькому стадіоні «Авангард».

У 2014 році веселе та яскраве диво на обшарпаній і потрісканій стіні кінотеатру створили у Нововолинську. У дуже оригінальне панно з філософським підтекстом автори вклали ліричну душу і дрібку гумору.

Створити власноруч гарну прикрасу вчили усіх охочих під час майстер-класу з виготовлення браслетів зі стрічок, що відбувся у Луцьку у 2013 році. Кожен учасник майстер-класу обрав стрічки двох кольорів.

Народилися:

Цього дня народилися герой вітчизняної війни 1812 року Микола Раєвський, американський письменник, лауреат Нобелівської премії Уїльям Фолкнер, радянський композитор, піаніст, громадський діяч, народний артист СРСР Дмитро Шостакович, радянський актор Сергій Бондарчук, український оперний співак Анатолій Солов'яненко, російська акторка театру й кіно Лідія Федосєєва-Шукшина, український мовознавець Пилип Деркач, український графік, живописець, скульптор Іван Булавицький, український археолог, мистецтвознавець Ігор Ґерета, іспанський футболіст і тренер Хуанде Рамос, американський кіноактор Майкл Дуглас, українська кіноакторка Людмила Єфименко (Терзієва), український футболіст Ігор Бєланов, голлівудська кіноактриса Кетрін Зета-Джонс, американський акторВілл Сміт, український футболіст та тренер Сергій Мізін, українська фігуристка Ганна Задорожнюк.

Сталося:

1789 — Конгрес Сполучених Штатів підтримав 10 поправок до Конституції, які увійшли в історію як Білль про права. Вперше на загальнодержавному рівні одноманітно було визначено правовий статус громадянина США, окреслено сфери федерального контролю за дотриманням громадянських прав і свобод, які також вперше в історії конституційного законодавства були побудовані як заборони та обмеження, накладені в першу чергу на самі законодавчі органи. Умовно текст Білля про права можна розділити на 2 частини: у першій з них закріплені класичні демократичні права і свободи громадян, а в другій - гарантії їх реалізації, названі у П'ятій поправці «належної правової процедури».

1914 — Бойове хрещення загону Українських Січових Стрільців Семенюка біля Сянок.

1992 — Відкрито канал Рейн-Майн-Дунай, який з'єднав Чорне та Північне моря. Ідея з'єднання двох річок через європейський вододіл була висловлена ще в VIII столітті. У 793 році Карл Великий почав будівництво Каролінгського каналу, який повинен був з'єднати притока Дунаю ріку Альтмюль і Швабський Рецат, який утворював Редніц, приплив Майна. З 1836 по 1846 роки в Німеччині був реалізований проект будівництва альтернативного водного каналу, який отримав назву Людвігканал.

Будівельні роботи по новим водним шляхам в районі Нюрнберга велися і в Першу світову війну і з 1938 по 1942 роки (Mindorfer Linie). Будівництво каналу в нинішньому вигляді було розпочато в 1960 році. Канал був відкритий 25 вересня 1992 року. На будівництво водного шляху було витрачено 2,3 мільярда євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Соколовський Показати IP 25 Вересня 2017 09:43
Пане Юрію,вітаю з новим роком у Вашому житті- З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!! Здоров'я,щастя і нових творчих злетів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus