USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

26 березня: події, факти, дні народження

26 Березня 2014 00:01
День народження 26 березня відзначають головний лікар Центру надання екстреної медичної допомоги і медицини катастроф у Волинській області Олег Куц (на фото) та екс-заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Ксенофонт Мартинюк.

Цього дня – День внутрішніх військ МВС України.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто сьогодні відзначає день народження чи професійне свято, і бажає здоров’я, достатку й успіхів у всіх починаннях.

Іменини за православним календарем святкують Микола, Григорій, Терентій, Олександр, Африкан, Никифор та Христина.

Наша хроніка:

Торік ми інформували про те, що через брак коштів у державному бюджеті програмою «Житло для молоді» скористалася лише одна волинська родина.

2011 року ми розповідали про «дивний» тендер на озеленення міста Луцька, який виграла приватна структура, що не мала реальної можливості виконувати такі роботи.

А в 2010 році Бориса Клімчука указом президента призначено на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації.

26 березня 2009 року управління культури і туризму ОДА розглянуло звернення ТзОВ «Магніт» щодо можливості перенесення пам’ятника Лесі Українці на інше місце на період будівництва підземних переходів, торгівельного комплексу, підземної парковки автотранспорту та реконструкції Театрального майдану в Луцьку.

Народилися:

Цього дня народилися італійський кінорежисер Тінто Брасс («Калігула», «Ключ»), палестинський політик, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас, російський актор театру й кіно, уродженець Чернігівщини, народний артист РРФСР Олексій Петренко («ТАРС уповноважений заявити», «Жорстокий романс», «Сибірський цирульник», «Чорна рада»), український вчений-криміналіст та історик права Олександр Кістяковський, український поет, прозаїк, публіцист Степан Сапеляк, іспанський футболіст, півзахисник англійського «Арсенала» Мікель Артета, американська співачка, акторка, композиторка Дайана Росс, російський композитор, співак і музикант, учасник ВІА «Самоцвіти», батько співака Володимира Преснякова Володимир Пресняков, український і російський оператор Геннадій Енгстрем («Десять негренят», «Ворошиловський стрілець»), німецький письменник Патрік Зюскінд («Парфумер»), російський кіноактор Олексій Булдаков («Особливості національного полювання»), французький автогонщик Дідьє Піроні, американська кіноактриса Дженніфер Грей(«Брудні танці»), англійська кіноакторка Кіра Найтлі («Пірати Карибського моря», «Спокута»).

Сталося:

1929на екрани СРСР вийшов фільм Олександра Довженка «Арсенал».

Третій повнометражний фільм майстра. Це революційна епопея, кінопоема, в основі сюжету якої лежить трагедія національної поразки й робітниче повстання на київському заводі «Арсенал» проти Центральної Ради та військ УНР в січні 1918 року. У трактовці подій фільм виявився неоднозначним. Одні вважали його поступкою владі, яка не припиняла звинувачувати Довженка в націоналізмі, особливо після виходу фільму «Звенигора». Інші вважали картину непрямим закидом націоналістам у тому, що вони втратили Україну, адже сам Довженко був свідком боїв за взяття столиці різними військами, як рядовий Української національної армії. Про події він розповідає з великою достовірністю та щирістю, від чого цей стовідсотково більшовицькій твір не втрачає відчуття щеми автора за втраченим.

1992визначний боксер Майк Тайсон засуджений до шести років ув'язнення за зґвалтування. Через три роки він достроково вийшов на свободу, а потім знову опинився за ґратами.

Жертвою боксера стала Дезіре Вашингтон, Міс "Чорна Америка". У кримінальній справі було чимало спірних моментів, що говорили на користь того, що все відбулося "за згодою". Однак 9 вересня 1991 року Велике журі штату Індіана голосувало за пред'явлення звинувачення Тайсону по трьом стаття, включаючи і зґвалтування. Судячи з усього, в цій ситуації Тайсон став заручником своєї хвороби. Боксер не міг стерпіти, коли йому відмовляли. Вашингтон визнавала, що спочатку збиралася абсолютно добровільно переспати з Майком, але в останній момент передумала.

1999війна в Югославії: серби збили американський літак-«невидимку» F117A.

Літак збитий в районі села Будановци в ході військової операції НАТО проти Югославії. Пілот підполковник Зелко катапультувався і був евакуйований пошуково-рятувальної групою. Згідно з сербською версією, F-117 був збитий зенітно-ракетним комплексом С-125 3-й батареї 250-ї бригади ППО. Існували версії про участь ЗРК «Куб» чи винищувачів МіГ-29 і МіГ-21. За твердженням деяких джерел, F-117 був збитий винищувачем МіГ-29, який пілотував підполковник Гвозден Дюкіч. 2000Володимир Путін вперше обраний президентом Росії (52,77% у першому турі).

Першим державним актом, підписаним Путіним на посаді виконувача обов'язків Президента РФ, став указ «Про гарантії Президентові Російської Федерації, що припинив виконання своїх повноважень, і членам його сім'ї». Указ надавав колишньому президентові (тобто Борису Єльцину) гарантії недоторканності. Указ був підписаний на тлі звинувачень в широкомасштабній корупції, що тяжіли над Єльциним і його безпосереднім оточенням. Деякі аналітики співвідносять це з тим фактом, що Єльцин спочатку (при призначенні на посаду голови уряду) оголосив Путіна своїм наступником; з фактом дострокової відставки Єльцина і передачі Путіну президентських повноважень (що, як наголошується, підсилювало його позиції на майбутніх виборах) і низкою інших фактів, що дають їм підстави стверджувати, що Путін спочатку був висуванцем корумпованого угрупування, що оточувало Єльцина (так званою «Сім'єю»), а його прихід до влади був необхідний «Сім'ї» як гарантія від кримінальних розслідувань, які обіцяла порушити проти них, у разі обрання їхнього представника на президентський пост, конкуруюче угрупування Лужкова-Примакова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus