USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

26 листопада: події, факти, дні народження

26 Листопада 2020 00:00
День народження 26 листопада відзначає депутат Волинської обласної ради, очільник ГФ «Варта порядку», бізнесмен Олександр Тиводар. Близькі, друзі та знайомі вітають іменинника зі святом та зичать міцного здоров'я, довголіття, щастя, добробуту, шаленого успіху, прихильності долі та здійснення всіх задумів!

До вітань приєднується й Інформаційне агентство Волинські Новини та зичить Олександру Олександровичу, аби турботи й негаразди оминали оселю, нехай Вас повсякчас супроводжує фортуна, тішать численні життєві перемоги, а дорогу освітлює щаслива дороговказна зірка!

День народження сьогодні відзначає журналістка ТРК «Аверс» Марія Петручик. Знайомі та колеги вітають її зі святом та зичать щастя, здоров'я, благополуччя та звершень в усіх починаннях. Професійного запалу, творчого натхнення, віри та душевного тепла від оточуючих!
Марія Петручик
Марія Петручик
Також сьогодні святкує заслужений артист України, головний балетмейстер Волинського народного хору Валерій Смирнов.

ІА Волинські Новини бажає йому нових здобутків, творчого натхнення, побільше яскравих емоцій і незабутніх вражень, міцного здоров’я та гармонії у всьому.
Валерій Смирнов
Валерій Смирнов
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

2019 цього дня ми розповідали, що лучанка Юлія Біньковська вибула з проєкту «Топ-модель по-українськи» на «Новому каналі». Дівчина не брала участь у трьох основних завданнях разом з іншими учасницями через операцію.

Два роки ми розповідали про те, як у неонатальному центрі ВОДТМО виходжують недоношених діток. Зокрема, у ВОДТМО таким діткам надають допомогу: вчасно діагностують і оперують, виходжують у кювезах. Щойно немовлята зміцніють, їх виписують додому.

26 листопада 2017 року атовці та волонтери провели «роз’яснювальну роботу» з водієм, який висадив з маршрутки 15-річного лучанина, сина загиблого атовця Сергія Гулюка.

У 2016 ми писали про вернісаж творів сакрального живопису, сучасних інтерпретацій біблійної мудрості у мистецьких пошуках художників України, Польщі та Білорусі у Великій залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України.

У 2015 редакція розповідала про обрання Ігоря Палиці головою Волинської обласної ради. За нього віддали голоси 39 із 64 депутатів.

У 2014 році в Горохові створили волонтерський центр. Добровольче об’єднання заснували, щоб організовано і швидко передавати на Донбас зібрану матеріальну допомогу.

2013 Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про аферистів, які придумали нову «фішку». Працівники приватної фірми, яка реалізовує фільтри, організовують збори лучан, під час яких розповідають про низьку якість водопровідної води у місті.

Народилися:

26 листопада народилися український військовий і громадський діяч Віктор Курманович, український громадський діяч, поет, перекладач Пилип Морачевський, український мовознавець, педагог, журналіст, видавець Григорій Шерстюк, «батько кібернетики» Норберт Вінер, американський бізнесмен, один із засновників товариства «Анонімні алкоголіки» Білл Уїлсон, український правозахисник, поет, письменник, журналіст Юрій Литвин, американська співачка Тіна Тернер, американський кінорежисер Марк Лестер («Та, що підпалює поглядом», «Командо», «Розборки в маленькому Токіо»), італійська порнозірка Анна Ілона Сталлер (Чіччоліна), український політичний діяч Андрій Шкіль, італійський велогонщик Іван Бассо, український хокеїст Андрій Міхнов.

Сталося:

1901 — У Львові студенти виступили з вимогою створення українського університету.

1917 — У Києві на засіданні Генерального секретаріату затверджено статут «вільного козацтва», ухвалено створити комісію з охорони краю при Генеральному секретаріатові внутрішніх справ і демобілізаційний комітет.

1918 — РНК Радянської Росії ухвалила Декрет про наукові, літературні, музичні й художні твори, згідно з яким як опубліковані, так і не опубліковані твори визнавалися надбанням РРФСР.

1944 — в Мукачевому на I з'їзді Народних комітетів було ухвалено маніфест про возз'єднання Закарпаття з Радянською Україною і про вихід його зі складу Чехословаччини.

1966 — У Бретані (Франція) президент Шарль де Голль урочисто відкрив першу у світі приливну електростанцію.

1968 — Сесія Генеральної Асамблеї ООН схвалила Конвенцію про незастосування терміну давності до воєнних злочинів і злочинів проти людства.

1970 — рекордна злива в Баро, Гваделупа (38,10 міліметра за хвилину).

1976 — Католицька церква відмовилась від того, щоб католицизм вважався державною релігією Італії.

1977 — У Львові відкрито пам'ятник першодрукареві Івану Федорову (скульптори В. Н. Борисенко, В. М. Подольський).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus