USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

26 травня: події, факти, дні народження

26 Травня 2018 00:00
День народження 26 травня святкує Вадим Кісель. Зі святом коханого чоловіка вітає дружина Оля. Бажає міцного здоров'я і мирного неба. Хай життя буде багатим на подорожі, незабутні враження і хороших людей. Легкості тобі на будь-яких стартах, впевненості у власних силах і приємних несподіванок від Бога. З нетерпінням чекаю вдома! До привітань приєднується уся родина, а також друзі (Куліші, Навроцькі та Янчуки).

Святкує сьогодні день народження Олег Саваринський. Дружина Жанна, доньки Єлизавета та Анна вітають з днем народження люблячого тата і чоловіка. Бажають, щоб на життєвому шляху не з'являлись труднощі і негаразди. Нехай доля буде довгою та щасливою, і завжди оточує сімейний затишок та гармонія з навколишнім світом.
Олег Саваринський
Олег Саваринський


Колеги вітають головного спеціаліста бюджетного відділу Ковельської райдержадміністрації Наталію Мацюк з днем народження та бажають виконання найнеймовірних бажань, яскравих і незабутніх вражень та успіхів у всіх починаннях.
Наталія Мацюк
Наталія Мацюк


Також день народження 26 травня відзначає українська письменниця Олександра Гандзюк та волинський правозахисник Василь Нагорний.
Василь Нагорний
Василь Нагорний


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичить здоров'я, щастя, успіху та натхнення у справах. Нехай рідні завжди оточують вас любов'ю та розумінням, а колеги — повагою.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Юрій, Василь, Олександр, Сергій, Макар, Єгор,Георгій, Гликерія, Ірина та Ольга.

Наша хроніка:

Торік учні луцької гімназії №14 зібрали солдатам на фронт продукти та обереги. Долучилися до благодійної акції і найменші – вихованці дошкільного відділення №36 «Калинка».

Два роки тому бійці танкового підрозділу 14-ої окремої механізованої бригади подарували свій легендарний прапор музею.

У 2015 році в обласному центрі Волині напали на чоловіка, який займається торгівлею валюти та забрали близько 30 тисяч гривень.

26 травня 2014 у ЦВК заявили, що Україна обрала президента і необхідності в другому турі не буде.

Народилися:

Цього дня також народилися французький письменник, старший із братів Гонкурів Едмон Де Гонкур, американська балерина, одна з основоположниць танцю модерн, дружина поета Єсеніна Айседора Дункан, український радянський фізик, син українського поета-демократа Павла Грабовського, творець радянської електронної системи передачі рухомого зображення на відстань Борис Грабовський, радянський льотчик Георгій Байдуков, американський лікар, прибічник евтаназії Джек Кеворкян(умертвляв безнадійно хворих пацієнтів за їхнім бажанням), радянський, український і російський письменник, публіцист, головний редактор перебудовного «Огонька», журналів «Ранок», «Всесвіт», газети «Бульвар» Віталій Коротич, радянський кінорежисер Олександр Павловський («Трест, який луснув», «Зелений фургон», «І чорт із нами»), російська естрадна співачка, уродженка Львова Анжеліка (Марія) Варум, український політик і журналіст, член Партії регіонів, народний депутат V-VI скликань Олена Бондаренко, український актор і телеведучийБогдан Бенюк, український музикант, лідер і вокаліст гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.

Сталося:

164815-тисячна козацька армія Богдана Хмельницького розгромила 18-тисячну польську армію Миколая Потоцького в битві під Корсунем.

Битва між військами Речі Посполитої з одного боку і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками з другого під Корсунем в ході національно-визвольної війни 1648 — 1654 років увійшла до підручників з історії як одна із найбільш блискучих козацьких звитяг. На світанку під захистом табору з возів, військо Речі Посполитої рушило з-під Корсуня по Богуславському шляху. Козаки і татари пропустили його, однак супроводжуючи, тиснули з флангів і тилу. Кілька разів зчинялася перестрілка. Опівдні урядові війська, зазнавши відчутних втрат, увійшли у балку, густо зарослу лісом і чагарником. Там командири урядових військ сподівалися зменшити перевагу татарської кавалерії і уберегти себе від стріл та куль. Але поляки потрапили в засідку. Козаки, які засіли в заздалегідь викопаних шанцях, вдарили спереду і з флангів. Раптовий вогонь гармат і самопалів спричинив паніку у ворожому війську. З тилу противника атакували козаки самого Хмельницького і татари Тугай-бея. За чотири години армія Речі Посполитої була розгромлена.

1924розпочалися регулярні польоти пасажирських літаків в Україні.

1995урочисто знято кордони між Росією й Білорусією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus