USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Львів – за крок від оголошення надзвичайної ситуації через сміття

15 Травня 2017 20:10
У Львові накопичилося понад 7 тис. тонн сміття, яке нікуди вивозити, оскільки меморандум, підписаний 21 квітня, не виконується.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий після позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Еспресо з посиланням на прес-центр Львівської міської адміністрації.

"Я говорю, що сьогодні існує проблема - понад 7 тис. тонн сміття лежать на землі, їх нікуди вивозити, маючи в Україні тисячі полігонів. Всі говорять, що проблеми немає, меморандум підписали та все вирішили. На жаль, меморандум не працює в тому обсязі, в якому ми очікували", - сказав Садовий.

За його словами, тільки три міста погодилися брати 80 тонн відходів зі Львова на добу.

"Ми проінформували всі служби, щоб бути готовими до наступних кроків, а наступний крок - це ініціатива оголошення надзвичайного стану, але таке рішення може приймати тільки держава", - наголосив Садовий.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині. А у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Кількома днями раніше шість 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова. Тим часом, на Київщині сміття зі Львова вивантажили на території колишнього дитячого табору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Так Показати IP 15 Травня 2017 21:26
Таке трапляється завжди, якщо вчасно не зробити того, що потім буде важко, Луцьк та інші міста не виключення.
Лучанин Показати IP 16 Травня 2017 00:17
Як там казали, Львів - культурна столиця? Ну принаймні тепер кожен з екскурсії по Львову може на згадку захопити з собою пакетик сміття. Смішно, тому що ці люди, ставивши завжди себе вище за інших, опинилися в відповідному своїм діям "місці". Звичайно що хочеться їм поспівчувати просто тому що вони люди. Але лякає ще й те що скоро наша черга прийде. Що в нас зараз робиться для того? А в Ковелі не потрібно вже оголосити надзвичайний стан? А луцький сморід на нього не тягне?
Анонім до Лучанин Показати IP 17 Травня 2017 19:31
Дурак

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus