USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

70 років тому Волинь звільнили від окупантів. Паралелі історії

21 Липня 2014 16:13
Сьогодні декілька десятків лучан та ветеранів прийшли до меморіалу «Вічної Слави», щоб вшанувати пам’ять про усіх загиблих у Другій Світовій Війні.

Саме 70 років тому радянським військам вдалося звільнити від загарбників окуповану Волинську землю. І в пам’ять про усіх загиблих на меморіалі відбулась панахида та урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат».



Представники місцевої та обласної влади привітали усіх присутніх із цим святковим і водночас трагічним днем і закликали до об’єднання усіх громадян, щоб дати достойну відсіч новому ворогу держави. Чиновники дякували ветеранам за їхню перемогу і за те, що вони пронесли на своїх плечах тягар війни.

Натомість священик УПЦКП закликав людей усвідомити ту ціну, яку платить наш народ за свою свободу. «У Бога присутня суть, що нам все по руках і по часах. Згадаємо сорокарічне блукання євреїв у пустелі. Здається, що стільки часу – це як ціле покоління. Але Божий задум був таким: людям, які вражені рабством, нічого робити в обіцяній землі. Думаєте, Україна, яка просякнута кров’ю, достойна сьогодні миру? Якщо з автомобіля чи на вулиці хтось кидає сміття, чи плює на цю землю, в якій полягли наші діди, то рано нам миру», - зазначив священик.

Представник церкви, наголосив, що ворогом людей є байдужість. «Ця страшна катастрофа з літаком (збитий проросійськими бойовиками Боінг-777, - ред.) сталася через байдужість. Світ, який мав гарантувати нашу безпеку, завжди був лише стурбований, але ніяких реальних дій не чинив. Чому, коли гинули наші діти, вони тільки висловлювали співчуття, але коли загинули їхні громадяни, то світ вимагає розібратися у трагедії? Байдужість породжує шлях біди у ваш дім. І Бог вказав світу, що біда чужою не буває», резюмував священнослужитель.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
макс Показати IP 21 Липня 2014 16:46
Здоровя і довгих літ ветеранам цієї страшної війни.
Свідок Показати IP 21 Липня 2014 17:51
Ну, по-перше... трактування, що в заголовку "ЗВІЛЬНИЛИ ВІД ОКУПАНТІВ" -- воно совкове, пропогандистське і совЄтскоЄ..... Це скоріше, Волинь замість одного жахливого режиму була окупована іншим... От, і все..... і не треба вже ці манси нам співати, яких ми наслухані зо рокі вЄЛІКОГО і мАгучЬОго..... Питання який режим був гіршим фашистський чи радянський.... Особисто я між ними поставив би знак рівності, але то моє суб"єктивне...... Так що давайте позбуватися цих радянських штампів.... ВН ви ж молодий, прогресивний сайт) Слава Україні...
СВІДОК p.s. Показати IP 21 Липня 2014 17:54
ах, і ще одне.... Треба було попитати у ветерана Єрліна коментар -- що він думає про події на сході, про т.зв. ЛНР і ДНР.....
ERH Показати IP 21 Липня 2014 22:49
коментар було видалено
чувак Показати IP 21 Липня 2014 23:15
Вечная слава павшим героям, освободившим мир от гитлеризма и фашизма !Долгие лета оставшимся ветеранам - старичкам !
до свідка Показати IP 22 Липня 2014 08:38
Якщо вам усе "совкове" і "совєтскоє", то покажіть щось набагато позитивніше, чого Україна досягла за 25 років незалежності. Лаяти легше всього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus