USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аби перезимувати й не замерзнути, Україні не вистачає 7 мільярдів кубів газу

7 Жовтня 2014 11:42
Зима в Україні, й на Волині зокрема, обіцяє бути у прямому значенні слова «холодною». Причиною цього є воєнні дії на Сході країни.

Про це під час брифінгу сьогодні, 7 жовтня, повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

З його слів, через війну на Сході із ладу вийшла низка провідних теплових станцій країни, а також припинили власну діяльність вугільні шахти, що знаходяться у зоні АТО. Саме тому, на думку посадовця, немає інакшого виходу, як «затягнути паски» і серйозно зайнятись економією електроенергії та газу. Це необхідно для того, аби пережити зиму.

Перші «плоди економії» волиняни «збирають» уже сьогодні: внаслідок кризи гарячу воду у області подають лише по суботах та неділях. А тим часом, у зв’язку зі скороченням світлового і теплового дня, кількість спожитої енергії стрімко зростає.

Перший заступник наголосив, що в Україну газ не постачають уже з літа цього року.

«Ми живемо лише на газ, який встигли видобути до війни. Або на так звані «реверси» від братніх країн. Утім, аби вдало закінчити опалювальний сезон Україні необхідно ще від 5 до 7 мільярдів кубів газу. Тож ми уклали контракт з Норвегією на поставку 3 мільярдів кубометрів газу. Йдуть переговори про відновлення постачання газу з РФ», - зазначив Сергій Кудрявцев.

Також він звернувся до волинян із проханням максимально зменшити споживання електроенергії у так звані години пік: з 18 до 21 години й з 9 до 11.

«Вимкніть зайвий телевізор чи лампу. Якщо кожен це зробить, ми значно зекономим електроенергію і таким чином посилимо енергонезалежність країни. Наголошую, ми перебуваємо у стані війни», - резюмував він і наголосив, що держава працює над тим, щоб електроенергія була в квартирах волинян.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, повідомляло, що замість того, щоб розвивати шахти у Львівсько-Волинському басейні, уряд прийняв рішення купувати вугілля в Південній Африці, попри те, що видобувати його на Заході країни дешевше, та й якість перевірена.

Зі слів Сергія Кудрявцева, у 20 числах жовтня в Україну, зокрема й на Волинь, «приїде» закуплене з ПАР вугілля.

До слова, завдяки бойлерам та газовим колонкам, на Волині зекономили понад 500 тисяч кубометрів газу.

Зауважимо, згідно з даними ZN.UA, уряд України орієнтується на використання в державі в осінньо-зимовий період 2014-1015 років на обсяг 32,8 мільярда кубометрів газу.

Для нормальної життєдіяльності в осінньо-зимовий період українцям потрібно ще близько 7,5 мільярда кубометрів газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Резерв Показати IP 7 Жовтня 2014 11:46
А що думають з цього приводу бійці 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК?
Хвєдя Показати IP 7 Жовтня 2014 11:48
Україні не вистачає на зиму 5 мільярдів кубів газу, а волині - 7. Хто рахував?
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 11:52
"Тож ми уклали контракт з Норвегією на поставку 3 мільярдів кубометрів газу" який буде дорожчим від російського, правда про це "забули" повідомити в новинах
Люся Показати IP 7 Жовтня 2014 11:53
Рахував - перший заступник ОДА Сергій Кудрявцев
до люсі до Люся Показати IP 8 Жовтня 2014 16:08
може
Оля Показати IP 7 Жовтня 2014 11:53
Зато їм всього втстачає.Опалювати їх котеджі, їхні заводи використовують газу більше ніє всі Волинська область?Бандити є бандити.А де наш,волинський,локачинський газ?
Семен до Оля Показати IP 7 Жовтня 2014 12:36
По секрету скажу Ользі, що їхні заводи таки сплачують за використаний газ. Ще і за патріотичне небандитське населення сплачують частково.
Оля до Семен Показати IP 7 Жовтня 2014 14:05
Ти за нас не платищ бізнесмен Семен-це такі, як ти поробили нас рабами, ми на вас пашемо, а ви мільярдери.Платите нам копійки, ви майте нас не за людей, нікого не будемо.А за себе ми платимо самі, хоч одержуємо копійки, ви бандюги за копійку вдавитесь.Нічого вам Бог добавить на цьому світі ще.Бо всі власниками, підприємцями ,бандюгами і злодюгами стати не можемо,тоді на вас пахати буде.
Семен до Оля Показати IP 7 Жовтня 2014 14:10
Молодець, Олю! Так давай третій майдан роби! Стовідсотково газ по трубах буде безкоштовний, отримувати будеш вже не копійки, а рублі! Пам'ятаєш : "Ми не раби, раби не ми!"?
Анонім до Оля Показати IP 7 Жовтня 2014 15:22
Так их, Оля! Забодали эти олигархи -все в Волынских новостях только и тусуются.
Бригадир Показати IP 7 Жовтня 2014 12:23
С*ки - хто відключає гарячу воду перед виборами , в Рівному гаряча вода подається безперебійно, все від МЄРА залежить ...
Дончанин до Бригадир Показати IP 7 Жовтня 2014 12:59
Посмотришь, кто выиграет выборы в Ровно, узнаешь, почему там имеется и сейчас горячая вода
кляча Показати IP 8 Жовтня 2014 03:38
Казачек так рулить. луцьктеплом все зас..ла, люди вставайте бо буде оййй
гном Показати IP 8 Жовтня 2014 19:13
Казачек дуже со..е класно вона кльова чувиха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus