USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Африка стала на захист Каддафі

20 Березня 2011 14:22
Африканський союз зажадав припинити військову операцію в Лівії. Про це йдеться в заяві спеціального комітету організації.

Про це інофрмує ТСН .

У комітеті заявили, що авіаудари коаліції мають "негайно припинитися". Також там підкреслили, що відкидають іноземне військове втручання в будь-якій формі. Президент Мавританії Оулд Абдель Азіз підкреслив, що Африканський союз наполягає на повазі єдності і територіальної цілісності Лівії.

Засідання комітету відбулося в Нуакшоті (столиця Мавританії), при цьому в ньому взяли участь лише глави самої Мавританії, Малі і Конго, ПАР і Уганда були представлені на рівні міністрів. У ПАР вже піддали сумніву неупередженість комітету - джерело в уряді країни заявило, що деякі члени Африканського союзу підтримують занадто тісні зв'язки з Муаммаром Каддафі.

Африканський союз створив спеціальний комітет з ситуації в Лівії тиждень тому. У нього входять президенти Мавританії (він також є зараз головою спілки), ПАР, Уганди, Республіки Конго і Малі.

Завданням цього органу є пошук компромісу між ворогуючими сторонами. Представники Африканського союзу не брали участі в саміті ООН, ЄС і Ліги арабських держав (ЛАГ) Парижі, на якому було прийнято рішення про авіаудари.

Нагадаємо, Франція і Великобританія виступили з ініціативою втручання в громадянську війну в Лівії. Їхню позицію підтримали США, а напередодні Рада Безпеки ООН прийняла рішення ввести над територією Лівії безпольотну зону. У суботу, 19 березня, сили країн НАТО завдали першого авіаудару по цій країні. Проти військового втручання виступили Росія, Китай і Венесуела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus