USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Акція «Бізнес на крові» - не дитячі пустощі, - вважають у прокуратурі

11 Лютого 2014 20:27
Фарба червоного кольору викликає негативну реакцію у будь-якого громадянина, - повідомили у прокуратурі Волинської області стосовно акції «Бізнес на крові» та кримінального провадження стосовно Майї Москвич.

Про це йшлося під час брифінгу у прокуратурі Волинської області 11 лютого.

Як розповів начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення Вадим Приймачок приводом до внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали заяви громадян про те, що мав місце факт порушення нормальної діяльності роботи закладів громадського харчування, банківських установ. Наразі офіційно зареєстрували дві такі заяви. З його слів, допитали понад 20 свідків з числа працівників і керівників установ, де відбувалися масові заходи, які підтверджують вказані події.

ЧИТАТИ ЩЕ: «КРИВАВА» ЕКСКУРСІЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ РЕГІОНАЛІВ - У ЛУЦЬКУ

«Можливо, здасться, що дії, які вчинили під час акції протесту, яку проводили 5 лютого у центрі Луцька - безневинні, як звучало в деяких коментарях, дитячі пустощі. Однак, ці дії містять ознаки кримінального правопорушення. Цими діями було грубо порушено громадський порядок, пошкоджено інтер’єр будівель, біля яких проводилися акції, було припинено на тривалий час нормальну діяльність цих установ. Крім того, лунали заклики до вчинення непокори присутнім працівникам міліції, відтак цим діям дадуть відповідну юридичну оцінку», - зазначив Вадим Приймачок.

З його слів, останнім часом радикально налаштована група осіб, використовуючи мирні зібрання у своїх власних цілях, пропагує культ насильства, розпалює ворожнечу на ґрунті політичних вподобань, закликає громадян, які беруть участь у мирних акціях до вчинення протиправних дій, до вчинення непокори працівникам правоохоронних органів, що є неприпустимим.

Начальник відділу наголосив, що під час акції явно пропагували культ насильства, розливалася рідина червоного кольору, яка була дуже схожа на кров, відповідно, у громадян, які проходили поряд та не були очевидцями акції, виникало враження про те, що відбулося якесь кримінальне правопорушення, оскільки «сліди червоного кольору, які зовні схожі на кров, викликають негативну реакцію у будь-якого громадянина».



Як стало відомо під час брифінгу, наразі працівниками правоохоронних органів розпочато чотири кримінальні провадження, які пов’язані із вчиненням хуліганства, перешкоджання діяльності правоохоронним органам, погрозам громадянам, які виконують громадський обов’язок. Проводять розслідування, встановлюють замовників, виконавців та пособників вчинення цих злочинів. Найбільшого розголосу набуло кримінальне провадження відносно Майї Москвич, якій оголошено про підозру у вчиненні хуліганства у групі осіб (кримінальне правопорушення передбачене частиною 2 статті 296 кримінального кодексу України). Наразі розслідування з цього провадження триває. Проводить його слідче управління УМВС України у Волинській області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
неподобство! Показати IP 11 Лютого 2014 20:45
дати трапку і хай та волоцюга мая відмиває де нагадила
Олена Показати IP 11 Лютого 2014 20:46
Треба було щоб з приватних фірм або банків вийшли приватні охоронці і по "куполу" настукали тим хороводникам! Все було б по закону і може розуму додало тим "дітям"!!!
ЧЕСНО Показати IP 11 Лютого 2014 21:14
ВЛАДА ВТРАТИЛА СОВIСТЬ ВIДЧУВАЄ БЕЗКАРНIСТЬ ТОМУ ТРЕБА БОРОТИСЬ ВСIМА ДОСТУПНИМИ СПОСОБАМИ ТАКИМИ МОЛОДИМИ ЛЮДЬМИ ТРЕБА ГОРДИТИСЬ А НЕ ПИСАТИ ЄРУНДУ ВАМ БИ НАСТУКАТИ ПОПРОБУЙ ВИЙДИ ТОДI ВIДЧУЄШ ВСЮ СИСТЕМУ РЕПРЕСИВНОГО АПАРАТУ СЛАВА ГЕРОЯМ
їж ЧЕСНОк і попустит до ЧЕСНО Показати IP 11 Лютого 2014 21:19
Ви вже взагалі міру втратили і розводите повну анархію! То дивіться, потім не жалкуйте за свої слова і вчинки! А реприсивний ваш апарат це язик і клава?! Налякав...:)))
Анонім до їж ЧЕСНОк і попустит Показати IP 11 Лютого 2014 21:44
ЦЕ ЩЕ РАЗ ПIДКРЕСЛЮЄ ЩО ТИ МАЄШ ВIДНОШЕННЯ ДО ВЛАДИ ДУМАЄШ ЩО ТАК БУДЕ ЗАВЖДИ АЛЕ ПРИЙДЕ ЛЮСТРАЦIЯ I ТОДI ТИ ЗЛЯКАЄШСЯ ПО - СПРАВЖНЬОМУ СЛАВА МОЛОДИМ ГЕРОЯМ
Олена до Анонім Показати IP 12 Лютого 2014 08:15
У тебе і тобі подібних вже взагалі хвора хфантазія!:) Любе несприйняття ваших думок і ідей, відразу кваліфікується як підтримка влади...:))) Думаєте люди без влади жити не можуть і тверезо події і ситуацію оцінювати? Помиляєтесь - таких людей більшість!!!
не байдужа- до ЧЕСНО Показати IP 11 Лютого 2014 21:55
Побойтесь Бога, какие герои? Давайте теперь каждого правонарушителя (убийцу, розбойника, насильника, хулигана, вора) називать героями. Мир сошел с ума
Анонім до не байдужа- Показати IP 11 Лютого 2014 22:06
НЕ БАЙДУЖА В ТЕБЕ ДАХ ПОIХАВ ЯК БОРОТИСЬ З БАНДОЮ ПРИ ВЛАДI З ЗЕКОМ ПРЕЗИДЕНТОМ З ПРДАЖНИМИ МЕНТАМИ З КОРУМПОВАНИМИ СУДЯМИ ПIДСКАЖИ А ВИЛЯВ КРАСКУ - УБИВЦЯ ЗАЛИШИВ ЛИСТIВКУ - БАНДИТ ТИ РАБОМ ЗАЛИШИЩСЯ НАЗАВЖДИ
не байдужа до Анонім Показати IP 11 Лютого 2014 22:41
Так может если вам у дома розольют ведро с краской, а ваш ребенок идя в садик увидит кровь, и испугается, вы сразу же будете свободным и счастливим? Надо действовать в рамках закона и уж тем более в рамках уголовного законодательства, тогда и у структур не возникнет вопросов.
ХЕРОЯМ САЛА до ЧЕСНО Показати IP 11 Лютого 2014 22:09
Героически нагадить людям которые работают это мерзость. До сих пор краску не могут оттереть. Где ты геройское мурло живешь ? Давай и у тебя МИРНО нагадим.
пенсіонер Показати IP 11 Лютого 2014 21:27
Дії учасників акції направлені на пошкодження майна і перешкоджання роботи установи, в цьому віипадку обєктом посягання не є громадський порядок, відсутній безпричинний, хулаганський мотив, тому ці дії не можуть кваліфікуватися як хуліганство.
юрист до пенсіонер Показати IP 11 Лютого 2014 23:31
ст .296.ККУ Хуліганство 1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- Основний безпосередній об'єкт хуліганства - громадський порядок. Його додатковим факультативним об'єктом можуть виступати здоров'я особи, авторитет органів державної влади, громадська безпека. КК не пов'язує наявність хуліганства з його вчиненням у громадських місцях. Таким чином, громадський порядок може бути порушений і за відсутності сторонніх осіб чи у присутності лише потерпілого (вночі, у безлюдному місці, в квартирі). Однак вчиненая хуліганських дій у присутності інших людей, в обстановці проведення публічного заходу (покладення квітів до пам'ятника, концерт тощо) є однією із ознак, яка вказує на грубість порушення громадського порядку. Об'єктивна сторона хуліганства в самому КК не конкретизована. Аналіз диспозиції ст. 296 показує, що обов'язковою ознакою об'єктивної сторони цього злочину є лише вчинення діяння. Саме ж діяння полягає в грубому порушенні громадського порядку, яке супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Хуліганство може полягати у застосуванні насильства (побоїв, заподіяння тілесних ушкоджень) до потерпілих, знищенні або пошкодженні майна, безладній стрілянині, використанні сильнодіючих речовин з метою зірвати проведення масового заходу, проявах безсоромності, знущанні над безпорадними людьми тощо. Тобто хуліганство може виражатися у вчиненні діянь, які передбачені іншими статтями Особливої частини КК або КАП. Ознакою об'єктивної сторони хуліганства такі діяння стають з урахуванням місця, часу й обстановки, інших об'єктивних ознак, а також мотивів їх вчинення, Кримінальне караним є грубе порушення громадського порядку. Грубість порушення громадського порядку визначається з урахуванням місця вчинення хуліганських дій, Їх тривалості, кількості і характеристики потерпілих, ступеня порушення їхніх прав та законних інтересів тощо. Таким чином, грубе порушення громадського порядку має місце тоді, коли йому заподіюється істотна шкода, коли хуліганство пов'язане з посяганням на інші правоохоронювані цінності, задля збереження яких підтримується громадський порядок, коли це зачіпає важливі інтереси чи інтереси багатьох осіб, коли відновлення порядку вимагає значних, тривалих зусиль.
Ordem e Progresso Показати IP 11 Лютого 2014 22:02
Тому, хто проти всіх адекватних коментарів ставить мінус скажу так: Ігоре! Майя! мінусуйте не мінусйте, а до відповідальності за ТАКІ дії вас притягнуть! І тоді Феміда винесе дійсно правильне рішення!!!
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2014 01:38
Цю оскаженілу від безкарності Маюй Москвич слід негайно ізолювати від суспільства, щоб вона на самоті уявила ситуацію, коли її власність та її тата будуть поливати кровавою водою.
gop Показати IP 12 Лютого 2014 02:31
Судячи з комментарів Луцьк місто дурнів.
Рита до gop Показати IP 12 Лютого 2014 08:51
По собі судиш? Так званим ГЕРОЯМ слід прочитати хоча б коментарі, в яких прості люди обговорюють їхні безчинства.невже не зрозуміло, що люди не підтримують таких радикальних дій, бо в ДЕМОКРАТИЧНІЙ країні всі мають право вільно висловлювати свої думки, мають право перебувати у будь якій партії. З ким, крім своїх вождів ви узгоджували ці дійства?Може з простими людьми, яким заважаєте працювати???
11 до Рита Показати IP 12 Лютого 2014 11:48
ха-ха три рази, "прості люди"
Рита до 11 Показати IP 12 Лютого 2014 14:18
Та хоч чотири рази хакай. Я мала на увазі справді простих людей,які ходять на роботу, які платять податки, які, зрештою, прибирають після цих мітингарів.І я вже писала, що не майя і не гузі, а саме прості люди,що працюють будуть оплачувати все розгромлене , розграбоване, знищене по країні. Галасу багато - толку мало.
Роман Показати IP 12 Лютого 2014 08:59
Всім уб*юдкам з майдану, які розливали кров біля комерційних закладів - треба нагадити під двері лайном!
Луцьк Показати IP 12 Лютого 2014 09:59
Майкіна адреса: Привокзальна, 15/86 (з повістки)
Далі буде до Луцьк Показати IP 12 Лютого 2014 11:35
Майка чекай подарунок.)))))))))
Володимир Показати IP 12 Лютого 2014 14:32
"Плохих людей нет. Есть люди, за которых особенно нужно молиться". Преподобноисповедник Сергий (Сребрянский)
Не байдужа Показати IP 12 Лютого 2014 15:28
Написано у статті, що фарба червоного кольору викликає негативну реакцію, фарба то фарбою. От Майя вже не лише негативну реакцію викликає, від неї просто тошнить. Куди не глянь всюду акції на захист громади Волині, яка не просила дівчину це робити.
майяданутим Показати IP 12 Лютого 2014 17:48
Подивіться, ви вже викликаєте загальну відрізу і огиду своїми пришибленими діями. Переважна більшість суспільства вас не сприймає, а скоро взагалі винесе вас за межі Луцька. Задумайтесь, якщо маєте мізки.
ДО МАЙДАНУТИХ до майяданутим Показати IP 12 Лютого 2014 18:37
ЯКРАЗ БIЛШICТЬ ПIДТРИМУЄ СПРАВЖНIХ ПАТРIОТIВ ЯКI НЕ БОЯТЬСЯ ВАНДАЛIВ ПРИ ВЛАДI ЗНАЮЧИ ЧИМ ДЛЯ НИХ ЦЕ МОЖЕ ОБЕРНУТИСЬ НА ВIДМIНУ ТИХ ТРОЛЕЙ ЩО ПОВИЛАЗИЛИ ЯК ПАУКИ З НОР ДЕ НЕ СЯДИШ АВТОБУС ТРОЛЕЙБУС ТАКСИ ВСI ОДНЕ МОЛОДЦI А ЦЕ КОРМЛЯТЬСЯ ПРИ ВЛАДI I ТРУСЯТЬСЯ ХОЧ БИ НIЧОГО НЕ ПОМIНЯЛОСЬ ЩОБ ДАЛI ГРАБУВАТИ СВIЙ НАРОД ГАНЬБА СЛАВА УКРАIНЦЯМ СПРАВЖНИМ ПАТРIОТАМ СВОЄI ДЕРЖАВИ НА НАС ДИВИТЬСЯ ВЕСЬ СВIТ I ГОРДИТЬСЯ НАМИ А НА ТРОЛЕЙ НЕ ЗВЕРТАЙТЕ УВАГИ БАГАТО ЧЕСТI ДЛЯ НЕДОУМКИВ ПРИ ВЛАДI

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus