USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АТОвцям на Волині пропонують навчання та гроші для бізнесу

23 Лютого 2019 09:00
У Волинському обласному госпіталі ветеранів війни відбулася арт-терапія від обласного центру зайнятості. Лектор Ірина Голощапова розповіла, як їй довелося покинути рідну домівку в Донецьку, переїхати в Луцьк та розпочати усе з нуля.

На майстер-клас запросили учасників АТО, які проходять реабілітацію в госпіталі, присутні розповіли, що до війни раніше ніколи не займалися бізнесом. Заняття розпочали з малюнку соняшника.

Із початком антитерористичної операції на Сході України, розповідає начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Наталія Балакіна, служба зайнятості регулярно відвідує госпіталь щоразу з новими пропозиціями щодо зайнятості чи початку власної справи.

«Ми приводимо цікавих людей, які на власному прикладі показують як треба досягати успіху та самореалізовуватися. Також ми здійснюємо консультації з військовими, допомагаємо адаптуватися після війни, працевлаштуватися. Також надаємо юридичну допомогу, запршуємо реабілітологів, терапевтів.

Сьогодні до участі в майстер-класі ми долучили нашого соціального партнера Ірину Голощапову, яка є арт-терапевном та громадською активісткою. Вона переселенка: коли відбулися військові дії Росії на території України, то її родина переїхала на Волинь й почала шукати своє місце під сонцем. До переїзду, Ірина була держслужбовцем в податковій. Прислухавшись до себе, - вона зайнялася арт-декором, арт-терапією, створила громадську організацію, постійно бере участь в різних заходах, здобуває перемогу в грантових проектах, завдяки чому закупила дорого вартісне обладнання та матеріали для бізнесу. Тепер вона працює собі в задоволення і на користь суспільству», - розповіла Наталія Балакіна.
Вона наголошує, що особливу увагу приділяють допомозі учасникам АТО в започаткуванні власної справи.

«Тут ми починаємо з допомоги у виборі бізнес-ідеї, навчаємо та підтримуємо фінансово завдяки одноразовій допомозі для започаткування власного бізнесу. І це дає результати. Для прикладу, торік 11 колишніх військовослужбовців започаткували власну справу, за сприяння служби зайнятості, в таких напрямках: транспортні послуги, агросфера, роздрібна торгівля, обслуговуюча сфера тощо. Зауважу, перед тим, як видати гроші, служба зайнятості проводить індивідуальні консультації, діагностику схильностей до підприємництва, організовує семінари, навчаємо основам бізнесу, економіки, юриспунденції. Далі складається бізнес-план, його захищають й отримують гроші», - розповідає представник центру зайнятості.

Торік, каже начальник відділу організації профорієнтації Наталія Балакіна, одноразову допомогу давали в сумі 30-70 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 23 Лютого 2019 10:45
Дуже гарна справа! Куди звернутися щоб подати документи на участь в конкурсі?
Віктор Показати IP 24 Лютого 2019 17:39
І навіщо мінусувати ?????
Наталія Показати IP 25 Лютого 2019 08:04
За більш детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до спеціалістів найближчого центру зайнятості державної служби зайнятості!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus