USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Автопробіг на Колки стартує із Луцька

10 Травня 2014 21:53
Лучан запрошують на автопробіг та Народне віче з нагоди утворення Колківської республіки.

Так, завтра, 11 травня, відбудуться заходи з нагоди відзначення чергової річниці Колківської республіки.

В рамках відзначення 71-ї річниці Колківської республіки відбудеться вже традиційний автопробіг «Луцьк-Колки», який пройде центральними вулицями Луцька, Ківерець та селища Колки Маневицького району.

Збір учасників автопробігу – о 9.30 на Театральному майдані Луцька. Автопробіг стартує з вулиці Градний узвіз обласного центру Волині о 10.00 годині, - повідомляють організатори.

По прибуттю до селища Колки відбудеться панахида біля пам’ятного знака борцям, полеглим за волю України, що розпочнеться близько 12.30 годині. Опісля учасники урочистостей святковою ходою пройдуть до пам’ятного знака «Колківська республіка», де відбудеться Народне віче з нагоди утворення Колківської республіки (травень-листопад 1943 року).

Організатори: Волинська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» спільно із Братством ветеранів УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура.

Довідка. Колківська республіка — повстанська республіка площею приблизно у 2,5 тисячі квадратних кілометрів, що утворилася у квітні 1943 на визволеній загонами УПА від нацистів території Генеральної округи Волинь-Поділля в районі, який охоплював населені пункти теперішніх Маневицького, Рожищенського, Ківерцівського районів Волинської області, Радивилівського району Рівненської області. Її межі в силу військових обставин змінювалися.

Республіка проіснувала до 4 листопада, коли за допомогою регулярних фронтових частин (артилерії, танків та авіації) Колківську республіку було знищено нацистською армією. За свідченнями очевидців, солдати, які брали участь у знищенні Колківської республіки, були одягнені в німецьку уніформу, проте розмовляли російською мовою. Очевидці тих подій припускають, що це були «власівці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
розум Показати IP 11 Травня 2014 13:05
Цікаво кому це потрібно і що воно дасть?
Григорій Іванович до розум Показати IP 15 Травня 2016 12:45
Мм..так.. Свиням крім картоплі нічого не потрібно. Їм якщо в корито одразу не насиплють, то це від лукавого. Так і автопробіг коле очі. От якби за чЛєніна чи за Саталіна, тады да!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus