USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Азаров вручив нагороду волинянці за героїчний вчинок. ФОТО

19 Вересня 2013 14:33
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та Голова Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських нагородили лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Серед лауреатів акції – волинянка Орися Сай. Вона відзначена грамотою та подарунком. Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Волинські Новини писали про героїчний вчинок Орисі у матеріалі ВОЛИНЯНКА ВРЯТУВАЛА ЖИТТЯ ПІДЛІТКУ, ЯКИЙ ТОНУВ. ВІДЕО.
Так, мати трьох дітей Орися Сай, ризикуючи власним життям, врятувала підлітка, який тонув у водоймі.

Отож, церемонія нагородження відбулася 17 вересня, у рамках відзначання Дня рятівника. Кожен із 10 лауреатів отримали відзнаки акції, дипломи та подарунки. Відзнака акції символізує перемогу людини над руйнівними силами стихій (вогонь – зверху, вода – посередині, земля – знизу); викинута вперед рука зупиняє стихії, захищаючи життя та здоров’я людини.

Крім того, Микола Азаров вручив державні нагороди від Президента України Віктора Януковича та грамоти від Кабінету Міністрівпрацівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Вже протягом десяти років рятувальники організовують акцію «Герой-рятувальник року», першочергове завдання якої – розповідати про людей, які виявили мужність у критичній ситуації і здійснили героїчні вчинки. Зазвичай такі подвиги мають місце під час ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійних лих, і пов’язані вони з рятуванням людей. Тому у рамках акції ДСНС України, у першу чергу, ставить на меті знайти героїв не лише серед професійних рятувальників, а й серед громадян, розповісти про них широкому загалу і відзначити їх за виявлену мужність.

Серед номінантів акції оргкомітет ДСНС України обирає 10 найгероїчніших випадків і лауреатів. Нагородження відбувається до Дня рятівника. Учасниками акції можуть стати звичайні громадяни, будь-якого віку та професії.

Критерії для вибору лауреата: ризик для життя, безкорисливість (порятунок людей, які не є родичами чи близькими), кількість врятованих життів, складність ситуації.

У 2013 році номінантами акції стали понад 40 осіб, які здійснили героїчний вчинок. Вони сміливі та мужні, кожен з цих людей переміг стихію, врятував чиєсь життя. Номінанти та лауреати сьогоднішньої акції не мають професійних навичок, але волею долі вони стали на шлях рятувальників.

У 2013 році лауреатами конкурсу стали:

Давидов Валерій Володимирович (1948 року народження, Дніпропетровська область)
19 травня врятував дівчинку 2008 року народження Дитина лишилася вдома на самоті і мало не загинула, перелізши через вікно балкону, але впала в обійми Валерія, котрий випадком долі опинився поряд.

Кульчицький Роман Володимирович (1994 року народження, Тернопілська область, студент) та Сов’як Віктор Петрович (1994 року народження, Тернопілська область, студент)
26 червня зупинили вантажну фуру, у водія якої стався серцевий напад, унаслідок чого чоловік втратив свідомість та склалася загроза аварійної ситуації на автошляху. Хлопці на ходу заскочили до вантажівки та скерували її на узбіччя.

Сай Орися Олександрівна (1978 року народження, Волинська область, ветеринар)
20 червня врятувала від потопання дитину.

Пилявський Євгеній Васильович (1989 року народження, Житомирська область, Головний інспектор Брусилівського районного сектору У ДСНС України у Житомирській області)
29 липня врятував від потоптання 11-річну дівчинку та її старшого брата.

Поспілько Ліна Романівна (2001 року народження, Херсонська область, учениця )
3 травня врятувала 3-річну односельчанку.

Шуба Євгеній Юрійович (1997 року народження, Полтавська область, учень)
25 січня врятував жінку похилого віку, в будинку якої сталася пожежа. Дев’ятикласник вибив двері палаючої квартири, знайшов на підлозі непритомну сусідку та виніс її на вулицю.

Щербак Віталій Валентинович (1984 року народження, Черкаська область)
25 квітня під час пожежі в будинку сусідів миттєво прийняв рішення – увійшов до палаючої будівлі та виніс з вогню двох літніх людей.

Стеценко Валентин Володимирович (1987 року народження, Запорізька область, командир відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини з охорони Жовтневого району м. Запоріжжя)
9 травня евакуював 8-річну дівчинку та 11-річного хлопчика під час пожежі у 9-поверховому будинку.

Пендорак Владислав Васильович (1997 року народження, Івано-Франківська область, студент)
18 травня врятував від потоптання 4-річну дитину та її бабусю.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій прагне, щоб Україна знала своїх Героїв та пишалася ними. Вітаємо усіх з Днем рятувальника! Зичимо добра і благополуччя, нехай мир і злагода панують у Ваших домівках!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus